Loredana NEAGU
Fapta tinerei de 20 de ani de etnie romă din Berca de a înapoia proprietarei un portofel cu bani găsit pe stradă se întoarce înzecit. După ce a primit din partea proprietarei portofelului o recompensă de 15 lei telefonul Loredanei Neagu, tânăra de etnie romă din Berca, nu se mai oprește din sunat. Tot mai mulți români vor să o ajute pe cea care a dat dovadă de un înalt spirit civic cu diverse sume de bani, job-uri sau chiar să îi ridice o casă.
O primă reacție a venit din partea postului de radio Europa FM care a decis să îi asigure Loredanei o indemnizație egală cu valoarea banilor găsiți pentru o perioadă de 10 luni. De asemenea primarul comunei Berca, Valeriu Marcu a decis ca instituția pe care o conduce să o ajute pe tânăra mămică cu materiale de construcții cu care să își poată ridica o casă pentru ea și cei doi copii ai săi.
,,Va primi din partea noastră ciment și alte materiale de construcție necesare ca să poată să-și amenajeze un adăpost pentru ea și copiii ei. La partea de construire propriu zisă o va ajuta tatăl ei care este zidar”, a declarat primarul comunei Berca, Valeriu Marcu.
Tot pentru a-i ridica o casă s-a oferit și o fundație din Capitală în timp ce o firmă de confecții s-a gândit să îi asigure, pe lângă îmbrăcămintea necesară pentru ea și cei doi copii, o specializare în meseria de croitor și asigurarea unui loc de muncă pentru Loredana Neagu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.