Directia economica

Peste 40 la suta din buzoieni și-au plătit până la 31 martie taxele si impozitele locale cu o bonificație de 10 la sută. Conform oficialilor din Direcția Economică a Primăriei Buzău 46, 85 la sută dintre contribuabilii persoane fizice și-au achitat impozitele pe clădiri, 30, 26 la sută au plătit deja impozitele pe terenuri în timp ce impozitele pe autoturisme au fost plătite de doar 26,65 la sută din mașinile înmatriculate în municipiul Buzău. În schimb locuitorii orașului Buzău nu prea s-au înghesuit să își plătească amenzile doar 1,65 la sută achitându-și amenzile contravenționale și doar 5,66 la sută pe cele de circulație.
În ceea ce privește persoanele juridice din Buzău peste 35 la sută dintre acestea și-au plătit impozitele pe clădiri și 32 la sută au achitat deja impozitele pe terenuri pe anul în curs. La capitolul autoturisme firmele din Buzău s-au grăbit ceva mai tare să își achite obligațiile financiare și astfel aproape 34 la sută și-au achitat impozitele pe autoturisme iar alți 26 la sută au plătit taxele pentru mașini mai mari de 12 tone.
La capitolul amenzi de circulație însă nici o persoană juridică nu și-a achitat astfel de dări asta chiar dacă restanțele depășesc 2,15 milioane de lei. O explicație a r fi aceea că agenții economici au contestat temeinicia sancțiunilor primit deși până la obținerea unui verdict definitiv din partea instanței de judecată preferă să nu își țină banii blocați

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.