Gheorghe COMAN
Începând de marți, PP-DD va acționa în instanță parlamentarii care au părăsit partidul și le va cere despăgubiri de 2 milioane de euro, conform unei convenţii semnate înainte de alegeri. La Buzău, singurul vizat de acțiunea partidului lui Dan Diaconescu este deputatul Gheorghe Coman,  actualmente șef al Partidului Conservator.
„În momentul în care PPDD a început campania pentru alegerile parlamentare am avut în vedere găsirea unor soluţii care să protejeze într-un fel viaţa politică, iar Biroul Naţional de coordonare al partidului a propus ca între fiecare candidat al nostru şi partid să se încheie o convenţie care să prevadă că cel care va fi ales deputat sau senator şi va pleca din partid sau care este exclus din partid pentru că a adus prejudicii să plătească o despăgubire de 2 milioane de euro. În cazul în care parlamentarul respectiv îşi dă demisia din Parlament în termen de 5 zile de la plecarea din partid nu va mai fi nevoit să plătească. Iniţial, Dan Diaconescu s-a opus punerii în aplicare a acestei clauze, pentru că nu şi-a imaginat că oamenii vor pleca din partid şi că această campanie de racolări a celor de la putere va fi atât de puternică. Biroul Permanent Naţional al partidului a luat decizia de a începe acţionarea în judecată a celor care au plecat sau au fost excluşi din partid, 27 de persoane, li se va solicita suma de 2 milioane de euro”, a spus liderul deputaților PP-DD Daniel Fenechiu.
Cu toate acestea, deputatul Gheorghe Coman nu își face deloc griji pentru că, spune el, cei de la PP-DD nu au ce să îi facă.
„Nu este nici o problemă. Eu am fost exclus din partid, nu am plecat eu și de aceea nu este nici o problemă. În plus, eu nu am semnat așa ceva și nici demisie în alb din Parlament. Eu nu am semnat iar dacă or fi semnat ei, este treaba lor. Dacă mă vor da în judecată și atât i-o duce capul este treaba lor ”, a declarat deputatul Gheorghe Coman.
De cealaltă parte, președintele PP-DD Buzău, Eduard Dumitrașcu, a declarat pentru Observatorul Buzoian că deputatul Gheorghe Coman nu ar fi putut candida fără să semneze convenția pe care au semnat-o toți candidații la alegerile parlamentare aflați pe listele PP-DD.
„Dacă domnul Gheorghe Coman nu ar fi semnat acel document nu ar fi putut să își depună candidatura. Acel document a fost semnat ca de oricare alt candidat al PP-DD și a fost anexat la dosar pentru că, altfel, nu ar fi primit girul conducerii partidului pentru a se înscrie în cursa electorală. În plus, pe domnul Coman nu l-a dat nimeni afară din partid ci a plecat de bunăvoie la Partidul Conservator” , a precizat președintele PP-DD Buzău, Eduard Dumitrașcu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.