UPU-10

UPDATE: Echipa de control de la Ministerul Sănătății a descins la Direcția de Sănătate Publică iar verificările se vor desfășura până în cursul zilei de vineri. Vor fi controlați toți angajații instituției, actuala conducere a DSP, dar și fosta echipă de la vârful Direcției. Inspectorii ministeriali vor controla întreaga activitate a instituției de sănătate publică din 2012 și până în prezent.

Corpul de Control al ministrului Sănătății este așteptat luni să descindă la Direcția de Sănătate Publică Buzău. Inspectorii de la București vor lua la verificat întreaga activitate a instituției de sănătate publică, pentru ca ulterior să fie trase și concluziile controlului și să fie dispuse măsuri, dacă va fi cazul.

Potrivit reprezentanților DSP Buzău, descinderea Corpului de Control al ministrului Sănătății vine după ce astfel de verificări au fost efectuate și la nivelul altor instituții similare din țară.

Nu este exclus ca oficialii ministeriali să inspecteze și Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău, astfel că în focul pregătirilor se află la început de săptămână și reprezentanții celei mai mari unități spitalicești din județ.

La fel ca majoritatea spitalelor din țară, Spitalul Județean Buzău se confruntă cu probleme serioase cauzate de slaba finanțare din sistem. Nu e străin pentru nimeni că pacienții care ajung în această unitate medicală sunt nevoiți să-și cumpere majoritatea medicamentelor și materialelor de care medicii au nevoie pentru a-i trata. Astfel, bolnavii, deși asigurați, ajung să-și achiziționeze de la farmacie, din proprii bani, de la pansamente și ser, până la medicamente care să le aline durerea și să le curme suferința.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.