Gheorghe COMAN PC

UPDATE16:00
Deputatul PC Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte de corupţie, a fost prins, joi după-amiază, în judeţul Prahova, şi va fi dus pentru a fi audiat la DNA Ploieşti. Coman a fost prins în trafic pe DN1 B, între Buzău şi Ploieşti.

POtrivit unor surse judiciare, procurorii DNA Ploieşti nu îl vor reţine pe Coman, însă vor declanşa procedura de solicitare către Camera Deputaţilor a încuviinţării arestării preventive.

Conform surselor citate, flagrantul în cazul lui Coman a reuşit în întregime, iar infracţiunea de corupţie de care este acuzat acesta a fost surprinsă integral audio şi video şi în prezenţa unor martori.

În acest context, procesul verbal de prindere în flagrant a fost legal constituit, astfel că DNA poate cere arestarea deputatului.

Gheorghe Coman este urmărit penal pentru fapte de corupţie, după ce a fost prins când primea 3.140 de lei pentru a menţine în funcţie un şef din Direcţia Sanitar Veterinară Buzău, pe Adonis Dragnea, parlamentarul fugind cu maşina în urma flagrantului organizat de procurorii DNA.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Ploieşti au început urmărirea penală faţă de Gheorghe Coman, deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a unui partid (PC – n.r.), pentru folosirea influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se precizează într-un comunicat de joi al DNA.

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie – decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul PC, a solicitat denunţătorului din acest caz – persoană cu funcţie de conducere în Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău -, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică respectivă, diverse servicii, precum şi remiterea unor foloase materiale necuvenite.

„Foloasele pretinse constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul respectivei formaţiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău”, susţin anchetatorii. În perioada 9-16 decembrie 2013, în acelaşi context, Coman i-ar fi solicitat denunţătorului să achite 3.140 de lei, adică jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă evenimentului organizat la data de 14 decembrie 2013, în municipiul Buzău, cu ocazia conferinţei având ca scop alegerea conducerii judeţene a respectivei formaţiuni politice, eveniment la care a şi fost reînvestit în funcţia de preşedinte. DNA precizează că deputatul a primit banii miercuri, fiind surprins în flagrant de procurorii anticorupţie. La intervenţia procurorilor, învinuitul a fugit cu autoturismul în care se afla în momentul flagrantului, sustrăgându-se astfel urmăririi penale, mai arată DNA. Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a mutat la PC.El a fost ales preşedinte PC Buzău săptămână trecută.

15:40
Deputatul Gheorghe Coman, prins în timp ce lua mită, a fugit de anchetatori imediat după flagrant organizat miercuri, El a fost prins în cele din urmă, joi,  de organele statului, în trafic, pe Dn 1 B între Buzău și Ploiești. Cel mai probabil,deputatul va fi dus la DNA Ploiești. Revenim cu detalii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.