Gheorghe COMAN

Deputatul Gheorghe Coman, urmărit penal pentru corupţie după ce a fost prins în flagrant luând mită, are, potrivit declaraţiei de avere, opt terenuri agricole, intravilane şi extravilane, în suprafaţă totală de aproape 19.000 de metri pătraţi, o casă în comuna Năeni şi un credit de 53.500 lei. Potrivit ultimei declaraţii de avere a parlamentarului, datată iunie 2013, Gheorghe Coman este deţinătorul a trei terenuri agricole în localităţile Gălbinaşi şi Tisău, în suprafaţă de aproape 7.000 de metri pătraţi, precum şi a două terenuri intravilane în suprafaţă totală de peste 4.400 de metri pătraţi tot în comunele Gălbinaşi şi Tisău.
Deputatul mai are, potrivit aceleiaşi declaraţii de avere, peste 7.600 de metri pătraţi de alte trei terenuri extravilane şi o casă de locuit de 150 de metri pătraţi în comuna Năeni.
Totodată, parlamentarul are un credit contractat în anul 2011, scadent în 2017, în sumă de 53.500 de lei. Conform aceluiaşi document, Gheorghe Coman a obţinut un venit anual din calitatea sa de administrator la firma proprie în cuantum de 25.967 de lei şi indemnizaţie de parlamentar de 1.566 de lei, în timp ce soţia sa a obţinut un salariu net de la aceeaşi firmă de 18.400 lei.
Potrivit declaraţiei de interese, Gheorghe Coman este unic asociat al firmei SC Intercoman SRL.
Conform aceleiaşi declaraţii, prin firma sa, Coman are în derulare contracte cu Primăria Scutelnici şi Primăria Gălbinaşi, pentru reabilitare drumuri comunale, în valoare da aproape 150.000 de lei.
Deputatul Gheorghe Coman a fost ales parlamentar în anul 2012 pe listele PPDD, la redistribuire, fiind la primul său mandat, ulterior migrând la PC, pentru ca săptămâna trecută să fie ales lider al organizaţiei judeţene de la Buzău.
Coman are 44 de ani şi este de profesie lăcătuş mecanic, fiind absolvent al unei şcoli profesionale din Braşov. Anul trecut, în cadrul unei conferinţe de presă, criticat de presă că nu are studii universitare, Coman declara că intenţionează să dea la o facultate, fără a şti însă profilul pe care are de gând să-l urmeze.
La câteva luni după ce a obţinut mandatul de parlamentar din partea PPDD, Gheorghe Coman a migrat la PC, în scurt timp fiind numit preşedinte interimar al organizaţiei judeţene.
Coman, care a beneficiat de sprijinul conducerii de la centru a partidului, a fost intens contestat de conservatorii buzoieni, care îi reclamau lipsa studiilor şi a experienţei în politică, având în vedere că înainte de a fi fost ales deputat nu a activat niciodată în vreo formaţiune politică.
Săptămâna trecută, Gheorghe Coman a fost ales preşedinte al PC Buzău, în prezenţa preşedintelui executiv al partidului, Vasile Nistor, alegerile fiind marcate de un scandal provocat de conservatorii buzoieni care nu l-au vrut pe Coman în fruntea filialei locale a PC.
Deputatul PC Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte de corupţie, a fost prins, joi după-amiază, în judeţul Prahova, şi va fi dus pentru a fi audiat la DNA Ploieşti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Potrivit surselor citate, el a fost prins în trafic pe DN1 B, între Buzău şi Ploieşti.
Aceleaşi surse spun că procurorii DNA Ploieşti nu îl vor reţine pe Coman, însă vor declanşa procedura de solicitare către Camera Deputaţilor a încuviinţării arestării preventive.
Conform surselor citate, flagrantul în cazul lui Coman a reuşit în întregime, iar infracţiunea de corupţie de care este acuzat acesta a fost surprinsă integral audio şi video şi în prezenţa unor martori.
În acest context, procesul-verbal de prindere în flagrant a fost legal constituit, astfel că DNA poate cere arestarea deputatului.
Gheorghe Coman este urmărit penal pentru fapte de corupţie, după ce a fost prins când primea 3.140 de lei pentru a menţine în funcţie un şef din Direcţia Sanitar Veterinară Buzău, parlamentarul fugind cu maşina în urma flagrantului organizat de procurorii DNA.
Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.