Ginerele și fiica primarului din Berca, Vali și Nicoleta Marin, sunt acuzați de cămătărie și șantaj, bărbatul fiind reținut pentru 24 de ore în timp ce soția sa, învățătoare, este cercetată în libertate.

Cei doi soți sunt acuzați că începând cu luna august 2011 şi până în prezent ar fi împrumutat cu diverse sume de bani mai multe persoane fizice, percepându-le diferite dobânzi lunar. Cei doi mai sunt suspectaţi că ar fi procedat la recuperarea sumelor de bani prin exercitarea de ameninţări cu acte de violenţă, în situaţia în care debitorii nu-şi îndeplineau obligaţiile financiare. Cel puțin trei persoane au fost identificate ca debitori, persoane care ar fi fost amenințate cu bătaia de cei doi soți în momentul în care au ajuns în imposibilitate de plată.

Anchetatorii au ridicat de la mai multe locuințe percheziționate joi, suma de 30 de mii de euro și 150 de mii de lei, precum și mai multe înscrisuri care ar da de bănuit. Banii și înscrisurile au fost ridicate în urma unor percheziții efectuate, la locuințele soților dar și la imobile folosite de aceștia, între care casa primarului comunei Berca, Valeriu Marcu.
În urma acelorași descinderi ginerele și fiica alesului local au fost ridicați și duși la audieri la sediul Poliției Buzău, bărbatul fiind reținut pentru cămătărie și șantaj. Soția sa care este învățătoare la Școala generală numărul 15 din Buzău este și ea cercetată pentru aceleași infracțiuni, dar în stare de libertate.
Pus în fața unei asemenea situații, primarul comunei Berca, Valeriu Marcu, a cărui fiica și ginere sunt cercetați pentru șantaj și cămătărie, a declarat că totul este o înscenare pusă la cale de un individ de la care cei doi soți ar fi cumpărat 4 apartamente contra sumei de 120 de mii de euro, fără ca locuințele să le fie date nici în ziua de azi.
Vineri, ginerele lui Marcu este în fața procurorilor, urmând ca instanța să decidă dacă va fi trimis după gratii, în arest preventiv.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.