Gloria Buzău mai are șanse încă să evolueze în eșalonul secund al fotbalului românesc, chiar dacă nu a primit licența în vederea participării în Liga a II-a la viitorul campionat. Astăzi, directorul de licenţiere al Federației Române de Fotbal, Viorel Duru, a declarat, că echipele care nu au primit licenţa pentru a evolua în sezonul viitor în Liga a II-a pot solicita şi primi, „în mod excepţional”, din partea Comitetului Executiv al FRF dreptul de a evolua în eşalonul secund

” Este un an de tranziţie pentru acordarea licenţelor în Liga a II-a. Până acum, era nevoie ca doar primele cinci echipe să primească licenţă. Din sezonul 2011/2012 s-a hotărât ca toate echipele participante în Liga a II-a să deţină licenţă. Comitetul Executiv a aprobat însă o modificare a articolului 20, punctul 6, din ROAF, privind locurile vacante. Astfel, cluburile care nu au primit licenţa pentru a evolua în Liga a II-a, dar care au din punct de vedere sportiv acest drept, pot solicita să evolueze în Liga a II-a, şi primi în mod excepţional acceptul”, a spus Duru.

În situaţia descrisă de directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru, se află cluburile Farul Constanţa şi Gloria Buzău.

Juventus Bucureşti, al treilea club căruia nu i-a fost acordată licenţa, era deja retrogradat din punct de vedere sportiv în Liga a III-a. În aceeaşi situaţie cu Juventus Bucureşti s-a aflat şi clubul ACU Arad, care nu a mai făcut însă apel la decizia de neacordare a licenţei. Alte două cluburi care nu au primit licenţa pentru Liga I, FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, nu au înaintat cerere pentru a evolua în Liga a II-a.

Citește și: ȘOC! Gloria Buzău va juca în liga a III-a! Din cauza datoriilor, echipa nu a primit licență pentru eșalonul second

 

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.