Clubul Sportiv Municipal Gloria Buzău revine asupra deciziei de retragere din LIaga a II-a și a desființării echipei de seniori după anunțul făcut luni. Decizia pare a veni după discuțiile purtate de antrenorul Ilie Stan cu primarul municipiului Buzău Constantin Toma și ca urmare a sutelor de mesaje de „susținere” ale buzoienilor față de primarul în funcție. De asemenea, se vorbește despre posibilitatatea preluării echipei de către un investitor privat. Prin urmare, se pare că echipa va rămâne în continuare în Liga a II-a și va pleca în cantonamentul planificat deja la Sărata Monteoru.

Sute de buzoieni au criticat, luni, în temeni destul de duri decizia municipalității și a clubului din Crâng  de a retrage echipa de fotbal din campionat. Chiar dacă părerile au fost împărțite și unii au considerat oportuna decizia desființării echipei de seniori cei mai mulți dintre buzoieni s-au arătat deranjați de acest lucru. Lucrurile au stat la fel și în plan politic unde liberalii buzoieni prin vocea consilierului județean Viorel Ștefu au transmis un comunicat în care condamnă decizia și vine cu o serie de soluții pe care le prezentăm mai jos.

COMUNICAT cu privire la situația echipei de fotbal Gloria Buzău

Am aflat cu stupoare despre decizia Primăriei Municipiului Buzău de a desființa echipa de fotbal Gloria Buzău şi implicit retragerea acesteia din Liga 2.
Este rezultatul unei lipse de viziune şi de competență a managementului ce trenează de ani de zile. Nu poți să acuzi acum regulamentele spunând că nu are rost să participi într-o competiție din care nu ai dreptul să promovezi când această situație era cunoscută de toată lumea de mai mult de 2 ani.
Mai mult, au fost prezentate şi public soluții de ieşire din acest impas precum cele aplicate de FC Argeş, prin asocierea cu o companie de drept privat a primăriei, spre exemplu a Companiei de Apă, o societate care gestionează bugete de zeci de milioane de euro.
Din păcate, decizia radicală luată ieri va avea efecte negative pe termen lung. Locul în Liga 2 este un bun câştigat, iar această retragere presupune că o viitoare reactivare a unei echipe buzoiene în vederea realizării performanței să fie nevoită să pornească de la Liga a 4-a sau chiar a 5-a, însemnând în cel mai bun caz între 2-3 ani pierduți pentru a reveni unde suntem acum.
Înțeleg nevoia reducerii cheltuielilor din cauza pandemiei, dar desființarea Gloriei Buzău trebuia să fie ultima variantă, în condițiile în care este evident că nu s-a încercat tot ce s-ar putea încerca pentru a o putea salva, şi consider că prin această decizie s-a trecut o linie roşie. Înțeleg, de asemenea, că din punct de vedere politic, deciziile cele mai nepopulare întotdeauna sunt luate în primul an după alegeri.
Propun un plan de restructurare prin care să mai ținem o lumină aprinsă pentru fotbalul buzoian:
1. Renegocieri ale salariilor celor mai bine plătiți jucători sau rezilieri de comun acord ale contractelor acestora în condiții avantajoase pentru ambele părți, pentru a evita plata unor despăgubiri ulterioare
2. Terminarea acestui campionat pe teren cu juniori şi jucători 100% buzoieni. Avem o şansă să ne păstrăm locul în Liga 2, sau dacă pierdem la scor meciurile rămase, în cel mai rău caz, retrogradăm în Liga 3, de unde putem reveni mai uşor decât în cazul unei desființări. Mai mult, oferim în acest retur expunere unor tineri buzoieni la un fotbal de nivel înalt.
3. În paralel, începerea demersurilor pentru schimbarea formei juridice a clubului de îndată, în pauza competițională din vară, asocierea cu o companie de drept privat pe modelul FC Argeş, şi căutarea sponsorilor din mediul privat, inclusiv prin oferirea de facilități.
Avem aşteptarea de la primar şi de la funcționarii publici din fruntea clubului să vină cu abordări proactive şi profesioniste de a rezolva problemele, pentru că de distrus este foarte uşor, însă până acum nu am văzut nicio acțiune în acest sens. Din păcate, iată că după volei şi rugby (despre care am avertizat şi la momentul respectiv) a venit şi vremea fotbalului să fie sacrificat, şi să ne temem pentru soarta echipei de handbal feminin şi a stadionului Gloria.
Viorel Ştefu,
Consilier Județean, PNL Buzău 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.