UPDATE:

„Astăzi a avut loc un incendiu pe platforma pe care noi depozităm carcase de frigidere. Echipele de intervenție sunt la fața locului lucrurile par a fi sub control,  ne bucurăm foarte mult că personalul este în siguranță și nu sunt alte pagube decât aceste deșeuri tehnologice, respectiv carcase de frigidere. Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii incendiului. Este o platformă de depozitare care era deservită de un număr mic de oameni!, a spus Marius Costache director general GreenWeee.

Comisarul-șef al Gărzii de Mediu, Carmen Ichim a precizat că societatea in curtea căreia a izbucnit incendiul avea autorizație de mediu pentru colectarea de deșeuri  și că cel mai probabil aceasta va fi amendată pentru că în urma arderii indicii de calitate a aerului au fost depășiți.

„Au luat foc parte din carcasele de frigidere depozitate pe platforma betonata a societății Romrecycling care deține autorizație de mediu pentru colectare de deșeuri. Aceste deșeuri, în cantitate de 350 de tone aparțin unui alt reciclator respectiv GreenWeee. Nu se știe care este cauza producerii acestui incendiu, din păcate atmosfera este poluată și am impus Agenției pentru Protecția Mediului să efectueze determinări privind calitatea aerului până la eliminarea acestei poluări. Ca si data trecută societatea va fi amendată pentru că nu s-au luat măsuri pentru a nu se ajunge aici. Așteptăm cauza producerii și în funcție de asta vom face și noi constatările să știm care sunt cantitățile care au ars și care  a fost problema pentru că sigur vom avea depășiri pe indicatorii de calitate a aerului”, a declarat Carmen Ichim, comisar șef al Gărzii de Mediu Buzău.

Incendiul a izbucnit la un depozit de materiale recilabile, respectiv carcase de frigidere, care erau depozitate in exterior pe o suprafață de 500 de metri pătrați și într-o hală de 1000 de metri pătrați. Flăcările au cuprins materialele combustibile care au ars cu degajare mare de fum și temperaturi ridicate. Intervenția pompierilor este extrem de dificilă din pricina vântului care suflă cu putere și întețește flăcările. Vizibilitate în zonă este extrem de mică fapt care a determinat închiderea circulației.

ISU Buzău a intervenit cu 5 autospeciale din dotare, cu o autoscară și o ambulanță SMURD în ajutorul acestora venind și serviciile private de pompieri. Cu toate aceste numărul forțelor este insuficient și a fost solicitat sprijin către pompierii din Brăila, București, Vrancea și Prahova.

Tot din cauza fumului dens a fost emis mesaj prin sistemul ROALERT prin care cei aflați în zonă au fost înștiințați de producerea evenimentului.

Depozitul aparține societății GreenWeee, cel mai mare reciclator din Europa și este al doilea eveniment de acest fel în mai puțin de un an. Un incendiu similar s-a produs pe platforma Frasinu în iunie 2020 cânt tone de deșeuri depozitate pe o suprafață de 700 de metri pătrați s-au aprins și au ars vreme de câteva ore.

 

Un incendiu de proporții a izbucnit, marți, la o societate comercială care se ocupă cu colectarea de materiale reciclabile. Potrivit reprezentanților ISU Buzău focul ar fi cuprins mai multe carcase de frigidere. Incendiul se manifestă violent cu degajare mare de fum. Pompierii intervin cu 4 autospeciale și cu o autoscară pentru limitarea efectelor.

 

2 COMENTARII

 1. Toți locuitorii din Odaia Banului suntem nemulțumiți că:
  1. poluiază aierul ,mirosuri insuportabile
  2. infectează pânza freatică cu deversări de apă cu detergenți ce ajung prin canalul pe care curgea apă potabilă înainte.
  3. Traficu pe drumul comunal este blocat ore întregi de sutele de camioane care aduc materiale reciclabile, aruncând unele deșeuri chiar pe drum.
  Am făcut zeci de sesizări la primăria Țintești, la Poliție, dar ni s-a spus că ei plătesc bani pentru toate aceste ilegalități.
  Această firmă este o bombă ecologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.