Autobuz
Primăria municipiului Buzău renunță, cel puțin pentru moment, la introducerea gratuității transportului pentru toată populația pe autobuzele Trans Bus. Decizia a fost luată în urma unei analize care a scos la iveală faptul că autobuzele societății de transport public a municipiului ar fi insuficiente pentru preluarea fluxului de călători.
„Am analizat foarte clar situația și am ajuns la concluzia că în eventualitatea în care am introduce gratuitate la transportul în comun cu autobuzele Trans Bus atunci toți călătorii care utilizează în prezent și transportul public privat ar veni către autobuzele municipalității. În această situația ar exista unele probleme, dat fiind că la acest moment noi nu avem măcar un autobuz ca să suplimentăm mașinile pe un traseu în situația apariției unei cereri mai mari și astfel am crea blocaje. De aceea am hotărât ca în acest an să mai achiziționăm încă 10 autobuze urmând ca de anul viitor, în condițiile în care bugetul ne va permite, să analizăm introducerea gratuității pentru toate tipurile de persoane”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
Pe de altă parte, edilul buzoian a mărturisit că municipalitatea va trebui să scoată mai mulți bani din vistierie pentru a achiziționa cele 10 mașini pentru că la ultimele licitații s-a dovedit că nu există autobuze la prețul oferit de Primăria Buzău.
„Va trebui să umblăm și la sumele pentru achiziționarea de noi autobuze pentru că am observat că nu se mai fabrică autobuze foarte ieftine. Astfel, va trebui să suplimentăm sumele și cred că se va ajunge undeva la 300.000 de euro pentru un autobuz”, a precizat Constantin Boșcodeală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.