Siriu3

Toţi cei 87 de angajaţi ai sucursalei Buzău a CNADNR au intrat în grevă japoneză, pe termen nelimitat, în semn de protest faţă de tăierea salariilor anunţate de conducerea companiei. Oamenii spun că îi paşte o reducere salarială de până la 49 la sută în timp ce la centru Compania de Drumuri a făcut angajări „fără număr” iar unii primesc prime şi salarii nesimţite. În semn de protest, muncitorii de la Drumuri poartă banderole albe pe braţ sau în piept, fără ca activitatea instituţiei să fie afectată în vreun fel.

„Reducerile salariale din CNADNR sunt tot pentru personalul TESA şi execuţie, muncitorii calificaţi care sunt peste limita minimă din grilă pot pierde 10 la sută, iar Tesa între 15 şi 49 la sută. Greva japoneză e pe termen nelimitat. Vom merge cu petiţii, la avocatul poporului, pentru încălcarea drepturilor din Constituţia Romniei”a declarat marţi liderul de sindicat al CNADNR Buzău, Maria Mare.

Sursa citată a adăugat că la nivelul angajaţilor din ţară se fac presiuni pentru a semna actele adiţionale prin care îşi dau acceptul de a le fi diminuate salariile, însă deocamdată astfel de presiuni nu au fost exercitate şi la nivelul sucursalei de la Buzău. De asemenea, angajaţii din teritoriu spun că la această dramatică situaţie s-a ajuns din cauza managementului defectuos pe care l-ar fi dus conducerea CNADNR în ultimii ani.

„Responsabilă de această situaţie este conducerea companiei din ultimii ani, salariile din teritoriu sunt între 900 şi 1700 . Situaţia a devenit critică anul acesta. Conducerea companiei ne spune că e o depăşire de fond de salarii pe 2012 de 12 milioane, depăşirea nu au făcut o salariaţii, ci e apanajul conducerii companiei din ultimi ani care a făcut angajări fără număr, care a dat prime speciale lunare, care a dat bani la cei din birouri nu la cei care stau afară iarna la deszăpezire, iar pentru asta sunt afectaţi cei din teritoriu”, a adăugat liderul de sindicat de la Buzău.

Angajaţii CNADNR Buzău spun că dacă şefii de la centru vor continua cu politica împotriva muncitorilor din teritoriu, la iarnă, s-ar putea ajunge la situaţia ca la iarnă, circulaţia pe drumurile naţionale să fie afectată.

 

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.