Angajații Gărzii de Mediu Buzău s-au întâlnit, miercuri, cu prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, cea cere s-a aflat ala conducerea instituției în ultimii ani și care acum ocupă prin detașare funcția de prefect. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a discutat cu foștii subalterni pentru a se asigura că protestul lor decurge pașnic și le-a recomandat acestora să se adreseze cu memorii Comisiei de Dialog Social din cadrul Instituției Prefectului.

„Sindicatul National a declanșat greva națională, în conformitate cu legea. Sunt respectate toate condițiile și s-a declanșat conflictul de muncă. Am avut o discuție cu toti reprezentanții Gărzii de Mediu, totul va fi pașnic dar vor să tragă un semnal de alarmă pentru că salariile sunt între 1.100 și 2.200 de lei și li se par foarte mici comparativ cu răspunderea pe care o au, cu amenzile pe care trebuie să le aplice și mai ales ca sunt toți cu studii superioare. Acum, pentru ca au raporturile de serviciu suspendate nu pot face nimic până când reprezentanții sindicatului nu se vor întâlni cu angajatorul, Ministerul Mediului. Noi ca prefectura i-am invitat sa se adreseze cu un memoriu comisiei de dialog social urmând ca Prefectura să facă un raport către Ministerul Muncii, Ministerul de Dialog Social și altele”, a declarat prefectul județului Buzău, Carmen Ichim.

De asemenea, reprezentantul Guvernului a spus că sentimental este alături de foștii săi colegi însă că acum reprezintă interesele Instituției Prefectului și nu poate face mai multe pentru a-i ajuta.

Angajații Gărzii de Mediu Buzău a intrat de miercuri dimineață în greva generală pe termen nelimitat protestând astfel de nivelul scăzut al salariilor din sistem. Angajații Gărzii de Mediu nu fac controale nu dau amenzi și nu lucrează cu publicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.