Dezastru. Asta a rămas în comuna Brăeşti după potopul de aseară cu grindină cum nu s-a mai văzut. Localnicii povestesc că din senin, cerul s-a înnegrit, aseară, iar grindină cât pumnul a început să pice de sus. A fost nevoie de jumătate de ceas pentru ca acoperişurile caselor să fie afectate, la fel maşinile care nu au fost parcate în locuri acoperite.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, majoritatea acoperişurilor caselor din Brăeşti, circa 250, au fost afectate între 20 şi 80 %, 25 de  autoturisme fiind avariate de grindină în timp ce pagube însemnate s-au înregistrat şi în culturi.

Primarul localităţii Brăeşti, Gheorghe Perţea a declarat în această dimineaţă că stricăciunile produse de grindina cât pumnul sunt substanţiale, primele evaluări fiind realizate azi noapte până la ora 23.00, urmând ca astăzi, localitatea să fie luată din nou la pas pentru a face un tablou final al pagubelor.

“S-a înnorat brusc, a început să cadă grindina cu foarte puţină ploaie. A fost piatra cît oul de raţă, chiar de gâscă, în unele zone a fost cît pumnul. În jur de 30 de minute a fost, acoperişurile sunt avariate în procente de 20 până la 80 la sută, maşini avariate, nici nun e mai gândim la culturi. Oamenii nu vor putea fi ajutaţi decât dacă sunt asiguraţi. Astăzi, vom face evaluările finale pentru a întocmi situaţia la ISU şi la Prefectură”, a declarat astăzi primarul localităţii Brăeşti, Gheorghe Perţea.

Grindina a mai provocat stricăciuni si la Pietroasele și Breaza.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.