Florina Stoian vrea cartelarea electronică a frecvenţei şcolare

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău pare puţin luată prin surprindere de numărul extrem de mare de absenţe pe care elevii din judeţ le-au înregistrat în ultimii trei ani. Strategiile de contracarare a fenomenului absenteismului şcolar sunt mai mult vorbe decât fapte, iar, în lipsa lor, profesorii par singurii vinovaţi de chiulul elevilor. Nu suntem departe de reproşul care stă pe buzele şefiei naţionale a şcolilor, care ar putea pune chiulul masiv al elevilor pe seama tehnicilor neatractive de predare.

 

„Ne îngrijorează numărul mare de absenţe. Ministerul Educaţiei a gândit nişte proiecte pentru anul care urmează, menite să diminueze numărul acestora”, ne-a declarat Florina Stoian, şefa IŞJ. În primul rând, noua organizare a Bacalaureatului ar fi un motiv suficient pentru elevi să se gândească mai bine înainte de a chiuli, crede Florina Stoian.

Monitorizarea cu cartele a frecvenţei cursurilor ar fi o a doua soluţie: „În aceeaşi zi, părintele află că elevul a lipsit de la şcoală. La începutul lui septembrie, când vom avea şedinţa cu directorii, le vom prezenta această metodă de monitorizare”, a spus Florina Stoian. Generala şcolilor mai mizează şi pe o a treia armă de luptă împotriva chiulangiilor, care ar fi o colaborare mai strânsă cu agenţii de poliţie: „Poliţia ne poate înştiinţa despre evenimentele care se întâmplă. Toată lumea doreşte acest lucru şi nu avem probleme de colaborare pe această temă.”

 

Conform regulamentelor şcolare, în liceu ar fi fost cazul miilor de exmatriculări, având în vedere că media este de peste 60 de absenţe pe cap de elev. Totuşi, şefa IŞJ spune că toţi elevii care au depăşit numărul maxim de absenţe au fost exmatriculaţi: „Nu sunt mulţi la nivelul unei şcoli, sunt vreo doi-trei în situaţia asta.”

 

S.D.

2 COMENTARII

  1. Nu te duci acolo unde nu-ţi place! Dece chiulesc în masă copiii de la anumite licee?? Pentru că n-au ce face! Nu există interes, nu există determinare, nu se crează orizonturi de speranţă pentru viitorul lor!! Faceţi-le viata de elev atractivă şi lăsaţi sperietorile de ciori că nu dau rezultate. Dece la orele de condus nu se lipseşte nemotivat??

  2. Hai să fim serioşi, nu are nimeni interes ca să meargă ceva bine în ţara asta! Baza ei este şcoala şi asta se duce de râpă!
    Actualii conducători n-au nici în clin şi nici în mânecă cu ţara, cu demografia ei , cu situaţia celor care n-au cu ce se îmrăca să meargă la şcoală. Ei se lăfăie în vacanţă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.