O grupare de hoti specializați în furtul din auto prin metoda înțepării cauciucurilor a fost destructurartă de polițiștii buzoieni după ce indivizii au dat mai multe lovituri pe raza județului Buzău. La sfârşitul lunii trecute, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Buzău, împreună cu luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, au surprins în flagrant principalii suspecţi chiar când încercau să dea o lovitură asupra unei mașini din județul Vrancea.
În noaptea de 27 spre 28 septembrie oamenii legii i-au surprins pe cei patru suspecți în timp ce se deplasau pe DN2 E85 într-o mașină cu numere de Italia iar când au ajuns la rondul recent amenajat din dreptul Hanului Țintă doi dintre ocupanții mașinii au coborât în timp ce autoturismul cu care se deplasau a început să se învârtă în sensul giratoriu în așteptarea victimelor. În momentul în care autoturismul de Vrancea a încercat să intre în sensul giratoriu autoturismul cu numere de Italia i-a blocat accesul pentru scurt timp, suficient cât ceilalți doi complici să-i înțepe roata din dreapta spate. Atunci și-au făcut apariția și polițiștii care au încercat și pună mâna pe cei patru suspecți. Cei doi indivizi care înțepaseră roata mașinii s-au îndreptat în fugă către autoturismul cu numere de Italia oprit pe drumul către Ploiești iar unul dintre ei a fost imobilizat de mascați în timp ce celălalt a reușit să urce în mașina în care se aflau ceilalți doi complici și să se facă nevăzuți.
Întrucât cei trei suspecți aflați în mașina cu numere de Italia au forțat dispozitivul format din luptători ai Serviciului de Intervenție Rapidă și au reușit să scape în ciuda faptului că polițiștii au tras asupra mașinii cu armamentul din dotare, oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului însă fără succes. A doua zi, poliţiştii de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au identificat pe raza judeţului Călăraşi autoturismul cu numere de Italia, despre care au stabilit că a fost condus de un ilfovean în vârstă de 24 ani.
Tânărul de 26 de ani prins în noaptea de 27 spre 28 septembrie a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale iar magistrații au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. În zilele ce au urmat poliţiştii au identificat şi reţinut alţi doi suspecţi în cazul comiterii infracţiunilor de furt din autoturisme – doi ilfoveni, unul în vârstă de 29 de ani, iar celălalt de 27 de ani în cazul celui din urmă procurorii dispunând pe numele său interdicţia de a părăsi ţara.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.