Regia Autonomă Municipală este pregătită să reia furnizarea căldurii în apartamentele buzoienilor încă racordați la sistemul centralizat. Potrivit directorului RAM Buzău, Constantin Tacea, pentru ca instalațiile să fie repornite e necesar ca media temperaturilor a trei zile să fie de maxim 10 grade Celsius.
Și cum în ultimele zile a fost destul de frig, condiția este îndeplinită numai că buzoienii nici nu vor să audă de asta, de teama facturilor la întreținere pe care vor trebui să le suporte. Până acum, nu există depusă la RAM nici o cerere din partea vreunei asociații ai cărei locatari să-și dorească furnizarea căldurii în apartamente. Chiar dacă în case e un pic mai frig, oamenii preferă să îmbrace o haină în plus decât să plătească bani grei la întreținere mai ales că subvențiile se acordă abia din luna noiembrie.
De altfel, reprezentanții asociațiilor de proprietari fac demersuri la Guvern pentru ca ajutoarele de încălzire să fie majorate dar și să pentru ca subvențiile pentru populația cu venituri mai mici să fie acordate pe toată perioada sezonului rece, din octombrie și până în aprilie dacă e cazul. În prezent, subvențiile se acordă în intervalul noiembrie-martie.
Ieri, ministrul delegat pentru Administrație, Radu Stroe a anunțat că Guvernul ia în calcul creşterea plafonului de subvenţii pentru încălzirea populaţiei în perioada de iarnă 2012-2013. „Da, noi am făcut chiar nişte fişe unde am evidenţiat cât este preţul, care este diferenţa şi rezultă ideea că ar trebui să dăm 6.000 lei la preţul real, în realitate avem 3.800, deci cum vom compensa noi până la 6.000, dar cum se va face efectiv încă nu s-a discutat”, a spus Stroe. El a precizat că această problemă este una punctuală care este prevăzută în programul de măsuri şi, probabil, va fi discutată cu MInisterul Economiei, „în raport de fiecare zonă şi tip de combustibil”.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.