hacker hacker

O grupare specializată în fraude informatice a fost destructurată de DIICOT Mehedinţi după percheziţii făcute în cinci judeţe între care și la Buzău. Membrii grupării sunt suspectaţi că au prejudiciat cu 4,5 milioane de dolari companii de telefonie, de servicii financiare şi servere guvernamentale din Australia şi Columbia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT, ofiţeri de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut, miercuri dimineaţa, sub coordonarea DIICOT Mehedinţi, 11 percheziţii în judeţele Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Buzău şi Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în infracţiuni din domeniul criminalităţii informatice,.

Astfel, au fost vizate persoane suspectate de infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice, săvârşite în perioada 2013-2014.

„Membrii grupării, prin fals informatic, dar şi prin folosirea unor programe informatice au obţinut în mod ilegal date confidenţiale de tip bancar, aplicaţii de comerţ electronic (Ebay sau PayPal) sau informaţii referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identităţii unei persoane sau a unei instituţii”, se arată în comunicat.
” După ce obţineau datele, membrii grupării comercializau pe diferite pagini web atât programe informatice care acordau dreptul de acces la diferite servere (SellVNC, RDP, ROOT, DUMPS, CC), dar şi date bancare confidenţiale, obţinute în mod fraudulos.
Totodată, alţi membri ai grupării infracţionale, prin folosirea datelor de cărţi de credit obţinute (user, parolă, număr carte de credit, dată expirare, cod de verificare – CVV2 şi codul fiscal), au efectuat operaţiuni financiare în mod fraudulos, prin încărcarea sau descărcarea unor instrumente de plată electronică, precum şi transferuri de fonduri, prin utilizarea datelor de identificare ce permit folosirea unor astfel de instrumente de plată electronică.

„Prin activitatea infracţională desfăşurată, gruparea infracţională ar fi prejudiciat serverele unor companii naţionale şi internaţionale de telefonie, furnizori de servicii de plată prin internet, companie de servicii financiare, operator din domeniul serviciilor poştale, dar şi servere guvernamentale din Australia şi Columbia”, se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit sursei citate, prejudiciul creat de grupare este de 4.500.000 de dolari.

Zece persoane vor fi duse la sediul DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinţi pentru a fi audiate în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.