Consiliul Județean Buzău a alocat în ședința ordinară a lunii aprilie,  care s-a desfășurat vineri, suma de 150 de mii de lei, pentru localitatea Vintilă Vodă. Banii nu vor rămâne însă în vistieria Primăriei respective ci vor fi dirijați către azilul de bătrâni din localitate, aflat într-o situație dramatică după ce Ministerul Muncii a sistat programul de susţinere financiară a aşezămintelor sociale pentru persoanele vârstnice, înființate în clădirile unor spitale desființate. Cu suma de 150 de de mii de lei pe care Consiliul Județean a alocat-o vineri din fondul de rezervă constituit la nivelul bugetului propriu al judeţului pentru anul 2017 se vor plăti salariile celor care îi au în grijă pe asistați și vor fi achitate din datorii. Fără sprijin de la Consiliul Județean, așezământul în care trăiesc 47 de bătrâni risca să se închidă iar aceștia să rămână ai nimănui.

Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă se află în prezent în curtea Primăriei localității, însă bugetul de care dispune unitatea administrativ teritorială nu acoperă și nevoile comunității și funcționarea în bune condiții a azilului.

Soluţia ar fi ca azilul să fie preluat de Consiliul Judeţean,  în speță de Direcția Generală de Asistență Socială, iar conducerea CJ Buzău face demersuri în acest sens, însă până atunci e nevoie ca așezământul de ocrotire a bătrânilor să fie sprijinit în continuare pentru a putea funcționa iar vârstnicii fără familie ori pur și simplu abandonați de rude nu  rămână chia ai nimănui.

Cu cei 150 de mii de lei alocaţi vineri de Consiliul Judeţean, căminul de la Vintilă Vodă primeşte o gură de oxigen, însă nu pentru mult timp. Autorităţile locale spun că dacă nu vor fi sprijinite în continuare de la judeţ , unitatea este în pericol să se închidă peste câteva luni,

În cazul în care nu vor fi identificate surse de finanțare, continuarea funcționării centrului este incertă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.