Club fumat
Guvernul a adoptat, marţi, în prima şedinţa de Guvern de după tragedia din clubul bucureştean Colectiv, o Ordonanţă care permite Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă să închidă obiectivele care nu respectă cerinţele minime în ceea ce priveşte protecţia împotriva incendiilor.
Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că obiectivele care au autorizaţie de incendiu, dar care au făcut modificări ulterioare vor fi amendate iar activitatea va fi sistată până când revine în legalitatea. Totodată, în cazul obiectivelor care nu au autorizaţie, există alte trei variante:
„O să explic horatarea de guven care a fost emisia azi:
1. Obiectiv care are autorizaţie la incendiu dar la control se costată că că au făcut modificări, atunci amendă şi sistarea activităţii până la revenirea în legalitate.
2. Obiective care nu deţin autorizaţie de incendiu şi atunci vor fi 3 variante:
a. dacă nu are autorizaţie la incendiu dar are toate actele necesare, în acesta situaţie se da amendă dar până la 100. 000 dar se da o perioda în care poate intră legalitate şi atunci că să nu îi afectăm activitatea, continuă activitatea, fără a închide amplasamentul
b. nu are autorizaţie de securitate pentru incendiu, însă a obţinut toate actele şi avizele dar are încălcări grave, atunci amendă şi închidere. Cel care constată închiderea sau sigilarea se face direct de ISU. Cel care constată trece la închidere, procedura o găsiţi în OUG.
Verificările pot fi făcute de inspectorii ISU însoţiţi de jandarmi şi aceştia pot închide obiectivele cu probleme pentru o perioada de 60 de zile.
Totodată, premierul Victor Ponta a precizat că „sunt măsuri dure, măsuri extreme”, dar că nu se vor închide toate cluburile din ţară, ci doar acelea care nu respectă regulile şi doar pe perioada în care trebuie îşi remedieze neregulile astfel încât să nu se mai repete tragedia care a avut loc vineri.
În acelaşi timp, premierul a acuzat birocraţia şi lipsa de responsabilitate a funcţionarilor care, altfel, au revendicări salariale.
„Aud zilnic cereri de măriri de salarii. (…) Nu vrea nimeni să fie mai responsabil, toată lumea vrea salariul mai mare. Salarii mai mari o să fie când o să fie mai multă competenţă şi mai multă responsabilitate”, a declarat Victor Ponta, precizând că mesajul este foarte clar „şi pentru ministerul de Finanţe şi pentru autorităţi locale.

„Pe de-o parte avem iresponsabililate şi chiar lăcomie din partea celor care desfăşoară activităţi comerciale în care sunt implicaţi foarte mulţi oameni, pe de altă parte măsuri dure nu putem să le lăsăm doar la autorităţile locale pentru că nu au capacitatea de a implementa măsuri atât de dure şi combinaţia de iresponsabilitate şi lăcomie din partea celor care au asemenea activităţi comerciale, lipsa de capacitate instituţională a autorităţilor locale şi birocraţia, cea pe care o ştiţi foarte bine şi pe care o reproşez dumneavoastră miniştrilor pentru că aveţi mii de funcţionari care sunt de 5 ani, de 10 ani, de 20 de ani în ministere, în primarii care plimbă hărţii şi când apar necazuri schimbăm guverne, schimbăm miniştri, schimbăm primari, dar de fapt ei rămân tot acolo şi fac tot ce au făcut până acum şi o să avem iarăşi nenorociri şi degeaba am câştigat bătălia cu economia că bătălia cu birocraţia nu am câştigat-o şi ştiţi foarte bine acest lucru”, a spus Victor Ponta, conform Mediafax.

1 COMENTARIU

  1. […] Guvernul a adoptat, marţi, în prima şedinţa de Guvern de după tragedia din clubul bucureştean Colectiv, o Ordonanţă care permite Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă să închidă obiectivele care nu respectă cerinţele minime în ceea cepriveşte protecţia împotriva incendiilor. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că obiectivele care au autorizaţie de incendiu, dar care au făcut modificări ulterioare vor fi amendate iar activitatea va fi sistată până când revine în legalitatea. Totodată, în cazul obiectivelor care nu au autorizaţie, există alte trei variante: “O să explic horatarea de guven care a fost emisia azi: 1. Obiectiv care are autorizaţie …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.