Vernesti
Hala în care buzoianul Dumitru Mădălin Apostol creștea câteva sute de plante de cannabis se află în localitatea Mierea din comuna Vernești, la doar câțiva kilometri de orașul Buzău. Dezvăluirea a fost făcută de polițiști după ce imobilul în care au fost descoperite plantele interzise de lege a fost sigilat iar cel care se ocupa de bunul mers al culturii a fost arestat pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului Vrancea. Buzoianul ar fi achiziționat imobilul de la foștii proprietari care au construit hala si au avut o vreme o ciupercărie care nu a dat rezultatele așteptate.
Iată aici comunicatul polițiștilor:

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vrancea au efectuat 17 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic şi consum de droguri de risc.
Un imobil și 3 autoturisme au fost puse sub sechestru, au fost ridicați 3.100 de lei, cântare electronice și 15 kg. de cannabis, în valoare de aproximativ 75.000 de euro, iar 3 bărbați au fost arestați preventiv.
La data de 27 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea au surprins, în flagrant delict, în municipiul Buzău, doi bărbați care ar fi cumpărat de la un al treilea 100 de gr. de cannabis.
Din cercetări a reieșit că cei doi bărbați, de 30, respectiv 33 de ani, din municipiul Focșani, i-ar fi oferit vânzătorului, de 40 de ani, din județul Buzău, un autoturism în valoare de aproximativ 5.000 de euro în schimbul unui kilogram de cannabis, însă cei implicați nu s-ar fi înțeles asupra condițiilor tranzacției.
Pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor vizate, s-au efectuat 17 percheziţii domiciliare în judeţele Vrancea, Buzău şi în municipiul Bucureşti.
În urma acțiunii, pe raza comunei Vernești, judeţul Buzău, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, în hale dezafectate, prevăzute cu instalaţiile necesare pentru creşterea plantelor.
De asemenea, în urma percheziţiilor, au fost ridicați 3.100 de lei, cântare electronice și 15 kg. de cannabis, cu o valoare de piață de aproximativ 75.000 de euro.
În vederea continuării cercetărilor, au fost indisponibilizate 3 autoturisme și a fost aplicat sechestru asigurător asupra imobilului în care a fost descoperită cultura de cannabis.
30 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, pentru audieri.
Cei trei bărbați au fost reținuți, pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc și deţinere de droguri de risc în vederea consumului.
La data de 29 noiembrie a.c., față de cei în cauză, magistrații Tribunalului Vrancea au dispus măsura arestării preventive.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române și de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

2 COMENTARII

  1. […] Cel de-al doilea vicepreședinte al Consiliului Județean va fi ales din rândul consilierilor în ultima ședință din acest an. Cele mai multe șanse pentru ocuparea acestei funcții le are Ștefan David cel care a fost desemnat ca și reprezentant din partea PSD în cadrul unui scrutin intern din partid. Cu toate acestea nimic nu este bătut în cuie și funcția rămasă vacantă după alegerea lui Petre Emanoil Neagu drept președinte de Consiliu Județean, se joacă și dă naștere unor lupte pe care aleșii județeni le vor purta până la votul final. Asta pentru că cea de-a doua funcție de la nivelul Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.