Câştigată de profesorii sindicalişti, după un lung proces cu Agenţia Taberelor Şcolare, vechea tabără de la Harţagu este în curs să devină paradisul cadrelor didactice. Lucrările sunt în plină desfăşurare, finalizarea lor fiind preconizată pentru 15 iunie a.c.

După ce weekendul trecut şi-a rupt maşina în zona Siriu, bătând drumurile spre şantier, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (S.Î.P.) Buzău, Ion Dobre, ne-a explicat că nu e simplu să-i convingă pe profesorii membri de sindicat, că parte din cotizaţia lor e chiar utilă pentru construirea pensiunii „Harţagu”. „Argumentul care a dus la decizia Colegiului judeţean al liderilor de a folosi cotizaţia în alte scopuri este finalizarea lucrărilor de la Harţagu, care au fost licitate la suma de 11 miliarde lei vechi”, spune Ion Dobre.

Conform declaraţiilor liderului S.Î.P., Biroul operativ al formaţiunii sindicale judeţene a cheltuit, până în prezent, aproximativ 3,5 miliarde lei vechi şi a făcut un împrumut la CEC de 4 miliarde lei vechi, restul fiind acoperit cu banii reţinuţi din cotizaţie. Lucrările vor fi finalizate până la 15 iunie 2011, iar destinaţia pensiunii va fi pentru odihna cadrelor didactice membre de sindicat.

Legat de nemulţumirile care au fost semnalate reporterilor Observatorul buzoian, cum că în stabilirea destinaţiei cotizaţiilor nu s-a ţinut cont de părerea membrilor simpli din S.Î.P., Ion Dobre spune că astfel de nemulţumiri au ajuns şi pe adresa sindicatului: „De aceea”, afirmă liderul, „în şedinţa Colegiului judeţean al liderilor, din data de 18 februarie 2011, a fost rediscutat subiectul şi, cu acest prilej, s-a supus din nou dezbaterii şi aprobării hotărârea de a continua lucrările”. Ion Dobre spune că astfel de hotărâri sunt luate de forumul amintit, iar din cei 125 din 136 lideri din şcolile judeţului, prezenţi la şedinţă, 124 voturi au fost pentru şi un singur vot împotrivă.

Observatorul buzoian va reveni, pe acest subiect, cu un amplu reportaj, bogat ilustrat, de la Harţagu.

Sorin DINCO

5 COMENTARII

 1. D-nul Dobre trebuia intai sa ne intrebe pe noi MEMBRII DE SINDICAT daca suntem de acord sau nu, deoarece noi platim sindicatul si nu sindicatul pe noi. Neavand acordul nostru nu cumva este vorba de deturnare de fonduri??????????? Pe noi ne-a pus in fata faptului implinit. Pe timp de criza doar sindicatul nu ne luase din bani, sindicat care de altfel se „bate cu pumnul in piept” ca ne apara drepturile, dar se pare ca de fapt isi apara interesele. D-nul Dobre sa faca bine ori sa ne de_a banii inapoi, ori sa ne
  de-a actiuni, deoarece contributia ne apartine………………………………..

 2. cand se face un lucru bun se trezeste cate o mamaie ca ea a contribuit o viata si
  trebuia sa-i dea sindicatul 1 sacosa de mancare mai bine decat sa ne creeze celor care contribuim la viitorul lor(contribuabili ne chemam)posibilitati de recreere dupa o saptamana de stres continuu.
  Multumim celor care mai gandesc si in viitor.
  Sa nu uitam ca si domnii baroni locali au vrut sa ia aceasta locatie.dar cine a donat-o sa gandit si la aceasta breasla a profesorilor.
  Jos Palaria£

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.