Colegiul Național  ”B.P. Hasdeu” a avut și în acest an note maxime la admitere, 5 elevi fiind admiși cu 10 la profilul mate-info bilingv  unde ultima medie de admitere a fost 9,87. În același timp, cea mai mică notă cu care a fost admis un elev la liceu a fost de 2,46 și a fost obținută de un elev care a optat pentru profilul mecanică de la Colegiul Tehnic.

Potrivit inspectorului şef adjunct al ISJ Buzău, Daniela Palcău, 2.413 candidaţi au fost înscrişi la repartizarea computerizată în licee din care doi au rămas pe dinafară nereușind să fie admiși niciunde cel mai probabil din cauza completării greșite a fișelor de înscriere.

Cea mai mică medie de admitere la liceu este 2,46, la Colegiul Tehnic din municipiul Buzăui iar cea mai mare medie este la același colegiu este 7,86, la specializarea turism şi alimentaţie.

La Colegiul Agricol din Buzău s-a intrat și cu 2,92 în timp ce, cea mai mare medie a fost 8,24.

La Liceul Tehnologic ”C Neniţescu” din Buzău, un elev a intrat la specializarea protecţia mediului cu 3,80, în timp ce media maximă a fost 7,03, la turism.

La polul opus, cele mai mari medii de admitere s-au înregistrat la Colegiul ”B.P. Hasdeu” din municipiul Buzău, unde ultima medie de admitere a fost 9,32, la filologie. La mate-info bilingv, ultimul elev admis are media 9,87. La aceeaşi specializare, trei elevi au intrat cu media 10, în timp ce alţi doi, tot cu medii maxime, au fost admişi la mate-info.

La Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, ultima medie de admitere este 8,08, la filologie, iar cea mai mare este 9,72, tot la filologie. La specializarea şiinţe sociale, ultima medie de admitere a fost 9,04, iar prima 9,67, și aparține unui elev care a învățat în localitatea Jariştea din judeţul Vrancea.

La Liceul ”Al. Vlahuţă” din Râmnicu Sărat, ultima medie de admitere a fost 7,34, la ştiinţe sociale, în timp ce un absolvent de gimnaziu a intrat cu media 10 la mate-info.

La Liceul Pedagogic din Buzău, ultima medie de admitere a fost 8,28, la filologie, în timp ce la matematică-informatică cea mai mare medie a fost 9,27.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.