Începând din 13 iulie, proba practică pentru obținerea permisului de conducere va fi înregistrată audio și video și la Buzău cu ajutorul unor tablete întrate în dotarea Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Mai mult, din 1 septembrie și instructorii auto vor fi obligați să își doteze mașinile cu astfel de camere video cu ajutorul cărora să fie înregistrate orele de curs.

Șeful Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Iulian Bădeanu, a testat miercuri noul sistem de înregistrare video și a anunțat că de joi, toți cei 7 examinatori ai serviciului vor avea în dotare tabletele cu sistemul de prindere cu care vor înregistra proba practică a fiecărui candidat aflat în examen.

Măsura nu este primită cu prea mult entuziasm de instructorii auto care consideră că elevii vor avea de acum și mai multe emoții în prezența camerelor de filmat. Autoritățile susțin însă că regulile de examinare vor rămâne aceleași iar în situația în care un elev contestă rezultatul probei va fi mult mai ușor de stabilit adevărul pe baza imaginilor existente.

” Proba va fi aceeași, lucrurile se vor desfășura ca și până acum, numai că se va înregistra audio și video. La Buzău procentul de promovabilitate al probei practice la examenul pentru obținerea permisului de conducere este undeva inte 55-57 la sută În plus, școlile de șoferi din 1 septembrie se vor dota cu camera de luat vederi și vor înregistra cursurile. Probabil că de acum încolo vor fi un pic mai exigenți” a declarat Gheorghe Bădeanu.

Tableta dotată cu sistem de fixare pe parbriz se va instala într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea „EXAMEN” şi se va orienta paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a maşinii. Datele vor fi stocate astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.