Echipa de handbal feminin, HM Buzău este cu un picior în Liga Națională după ce s-a clasat pe locul 3 în barajul de promovare de la Pitești. Fetele antrenate de Romeo Ilie au reușit cu un ultim efort să surclaseze Cetate Deva  și au învins la diferență de un punct 39-38 după ce au fost conduse cea mai mare parte a meciului. Practic, handbalistele de la Buzău au reușit să întoarcă rezultatul în ultimul sfert de oră când erau conduse de echipa din Deva la o diferență de 4 goluri 26-30.

Acum totul ține de soarta echipei de handbal din Baia Mare care ar urma să se retragă din campionat. Dacă acest lucru se va întâmpla, din sezonul următor Buzăul ar putea evolua în prima liga valorică la handbal feminin.

Performanța echipei buzoiene este cu atât mai mare cu cât de la începutul anului a reușit să supraviețuiască fără banii pe care îi primea în mod normal de la municipalitate, bani care nu au mai ajuns la clubul de handbal din pricina arieratelor pe care le înregistrează  Primăria. Practic, HM Buzău s-a bazat de la începutul anului exclusiv pe banii sponsorilor și ai Consiliului Județean care a alocat de la începutul anului aproximativ 42.000 de lei.

Președintele Consiliului Județean a ținut să felicite jucătoarele pentru efortul depus  și a dat asigurări că instituția de pe Bulevardul N. Bălcescu va sprijini și pe viitor echipa de handbal.

”Felicit echipa de handbal feminin pentru rezultatul de astăzi. Consiliul Județean sprijină sportul și sprijină performanța. Prezența unei echipe în prima ligă ne onorează și, bineînțeles, vom susține și mai departe echipa”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.