Polițiștii buzoieni au reușit să prindă un individ din Teleorman care, în ultima vreme, a dat mai multe spargeri în apartamente situate la parterul blocurilor din municipiul Buzău. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, din localitatea Călinești, județul Teleorman a fost prins exact în momentul în care vroia să iasă pe fereastra apartamentului în care a intrat după ce a forțat geamul termopan.

Recent, şefii Poliţiei municipale Buzău atrăgeau atenţia că a crescut numărul hoţiilor din apartamentele situate la parterul blocurilor. Oamenii legii spuneau atunci că răufăcătorii reuşesc să intre în locuinţele cu termopane de unde fură tot ce le pică în mână, fără ca cineva să-i ia la întrebări. Au fost cazuri în care hoţii au intrat pe fereastră şi au ieşit pe uşă cu un televizor în braţe, fără să atragă atenţia vreunui vecin.
Aseară, poliţiştii au dat de urma unuia dintre hoţi după ce un apel la 112 a anunţat că, fix în acel moment, un individ forţează geamul unei locuinţe de la parterul unui bloc din zona Unirii Sud. Hoţul a fost prins chiar în momentul în care sărea de pe fereastră, cu bunurile furate din apartament ticsite într-un rucsac. În acelaşi rucsac, oamenii legii au găsit o şurubelniţă, un cuţit, o pereche de mănuşi, cu care individul reuşea să intre în case, dar şi câteva milioane de lei vechi, şi o linguriţă din metal de culoare galbenă, ce părea a fi aur.

In urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul este hoţ cu state vechi. Chiar ieri, individul a mai spart un apartament situat pe strada Viitorului de unde a furat mai multe bijuterii, pe care poliţiştii le-au găsit, de altfel, în maşina hoţului. Acelaşi individ mai este suspectat de comiterea altor două furturi din apartamente, comise în luna noiembrie.
Conform comisarului Florina Crucianu de la Biroul de Relații cu Presa al IPJ Buzău, bărbatul căuta locuințe situate la parterul blocurilor, se asigura că nu e nimeni în casă, după care acționa.

Hoţul a fost reţinut, în cursul acestei după amiezi el urmând să fie dus în faţa procurorilor, care ar putea cere arestarea preventivă.
Din octombrie şi până acum, poliţiştii au contabilizat şapte plângeri din partea proprietarilor care s-au trezit cu casele călcate de hoţi. În toate cele şapte cazuri, a fost vorba despre locuinţe situate la parterul blocurilor. Nu este exclus ca o parte dintre aceste hoții să fi fost comise de mâna altor infractori.

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.