La Buzău, campania de vaccinare împotriva gripei decurge extrem de anevoios. Până acum, doar 3.850 de persoane cu risc de îmbolnăvire au cerut să fie imunizate, spre deosebire de alte județe unde cele 6400 de doze de ser, atât cât a revenit fiecărui județ, au fost deja epuizate.
Conducerea Direcției de Sănătate Publică Buzău recunoaște că acțiunea a debutat stângaci, însă speră ca până la urmă, buzoienii să accepte vaccinarea care este importantă având în vedere că este singura cale de a preveni îmbolnăvirea de gripă.
Potrivit directorului DSP Buzău, medicul Venera Acsinte, săptămâna viitoare, Ministerul Sănătății va vira în teritoriu o altă tranșă de vaccin antigripal, cu care se va da startul imunizării persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.
Între timp, medicii de familie continuă să aibă la ușile cabinetelor sute de buzoieni cu infecții ale căilor respiratorii superioare ori chiar cu pneumonie. Iar vremea schimbătoare din ultimele zile, cu temperaturi specifice mai degrabă unei toamne târzii decât lunii decembrie, se face direct responsabilă de apariția numeroaselor cazuri de boli de sezon.

În plină iarnă, oamenii sunt obişnuiţi să se îmbrace gros, chiar dacă afară e trecut de 14-15 grade Celsius, aşa cum s-a întâmplat în week-end. Iar hainele călduroase când vremea nu e chiar geroasă înseamnă boală curată, pentru cei mai mulţi. În plus, se ştie din bătrâni că un ger năprasnic în plină iarnă distruge mare parte din microbii care se fac responsabili de apariţia numeroaselor afecţiuni cu care ne confruntăm în sezonul rece. Cum la noi, vremea e destul de caldă pentru această perioadă și extrem de înșelătoare, infecțiile respiratorii și pneumoniile sunt la ordinea zilei.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.