Prima probă a Evaluării Naționale, cea la limba română, s-a încheiat. Elevii au avut de rezolvat varianta a II-a de subiecte, extrasă din mai multe variante întocmite de Ministerul Educației.

La primul subiect, absolvenții au avut de rezolvat mai multe cerințe pornind de la un text la prima vedere, aparținând genului epic. Printre cerințe, elevii au avut de demonstrat și apartenența textului la genul epic. La al doilea subiect, elevii au avut de rezolvat o serie de cerințe pe baza unui text jurnalistic. Ultima cerință a fost ca elevii să relateze o întâmplare petrecută într-o cetate.

Miercuri, urmează proba la matematică din cadrul evaluării naționale   pentru ca primele rezultatele să fie afișate pe 19 iunie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi se pot depune contestaţii în intervalul orar 14:00 – 19:00. Rezultatele finale  vor fi afişate pe 23 iunie.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.