Știm cu toții ce fac fotbaliștii (sau foștii) în timpul liber de după agățarea ghetelor în cui, mai un tenis cu piciorul, mai un minifotbal, un tenis de câmp… Sau trec pe bere și se-ngrașă, c-așa-s bărbații adevărați, are burtă.

 

Gabriel Ibriș e azi antrenor-acționar la un club de fotbal creație proprie, Sport Star, crește copii de 7-12 ani. A fost unul dintre cei mai respectați căpitani ai Gloriei din istoria recentă, și nu trec pe listă mercenari numărători de bancnote spălate de Primărie, gen v. alexandru ori bourceanu, că ăștia nici nu merită măcar luați în calcul. Pe lista “respectaților” menționez nume precum Pufi Stoian, Dan Paveliuc, Daniel și Ciprian Petre, Vasile Tudose, Dumitru Coticiu, Dorel Constantin. Oameni care sunt opriți și azi pe stradă să li se ceară poze și autografe. Buzoieni, frate!

Revin la Ibriș, cu el începusem, cu el terminăm. Și-a strâns câțiva dintre foștii colegi sau elevi de la Metalul și Gloria, ori de la Naționala non-profesioniștilor cu care a ajuns în semifinalele Europeanului de vara trecută, le-a prezentat o masă de teqball și i-a invitat la luptă. Erau acolo Laurențiu Slabu, Bogdan Scarlat, Mihai Modruz, Alexandru Cârstea, Mădălin și Costin Pușcă. Teqball-ul e o jmekerie nouă de tot în lumea sporturilor. Se joacă pe o masă curbată, în genul celor de ping-pong, cu o minge de fotbal nr. 5, cu reguli care-ți pun mintea la contribuție la fiecare lovitură și mult, foarte mult efort fizic. Doar un exemplu de regulă curioasă: fiecare jucător poate lovi mingea de două ori într-o fază fără să cadă, dar cu procedee diferite sau chiar părți diferite ale corpului! Ori: la serviciu ai dreptul să repeți o eventuală primă greșeală, jucătorii nu pot depăși cu corpul jumătatea mesei și apoi să puncteze în terenul advers, e mult de discutat, dar și mai tare e jocul!

Distracția e non-stop, caterinca dintre jucători face toți banii, iar tricourile pline de transpirație de la finalul celor două-trei ore au spus totul despre cât au muncit cei 6-7 jucători. Cât i-am urmărit la lucru într-unul din baloanele clubului “Offside” am mai discutat și cu Andrei Pițigoi, colegul de breaslă de la “Buzăul Sportiv”, iar subiectul nu putea fi altul decât lipsa de material intrauricular și îngâmfarea celor de la CSM Rm. Sărat cu prostia lor de amical contra celebrei Gloria Vadu-Pașii. Dar vom reveni pe tema asta.

Vali Mocanu/Laurențiu Manea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.