Cascada Pruncea situată  în apropiere de Barajul Siriu, pe drumul forestier Caşoca la 6 km din DN10 a devenit în week-end un loc vizitat de sute de turiști. Veniți din Buzău sau din împrejurimi oamenii au uitat de măsurile de distanțare recomandate pentru evitarea răspândirii coronavirusului și s-au înghesuit, cu mic cu mare, în preajma căderii de apă din Munții Siriului pentru o porție de aer curat și o fotografie cât mai reușită la poalele cascadei.

Cascada Pruncea, situată în Masivul Podul Calului pe râul Cașoca este considerate cea mai frumoasă cascadă din judeţul Buzău. Ea are o cădere de 5—6 metri și pe lângă frumusețea naturală și liniștea pe care o oferă există și anumite legende care își au originea în jurul căderii de apă din Munții Buzăului.

Se spune că, în urmă cu sute de ani, deschizătura din peretele stâng al cascadei era folosită de haiduci pe post de ascunzătoare. Celebru pe atunci în zonă era haiducul Negoiță Gheorghilaș, un fel de Robin Hood  local, fost pandur în oastea lui Tudor Vladimirescu, cunoscut pe valea Buzăului. Potrivit legendei, întreaga pradă a haiducului buzoian era ascunsă în peștera de la cascada Pruncea, acolo unde era împărțită cu tovarășii de haiducie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.