Imagini inedite cu cel mai mare mărțișor din lume! Are aproape 17 km și a fost expus la Muzeul Județean

0
567


Un spectacol inedit le-a fost oferit, marți, buzoienilor prezenți în centrul orașului, pe platul din Piața Dacia. Acolo a fost expus cel mai mare mărțișor din lume, care are aproape 17 km.

Mărțișorul a fost prezentat sub forma unui mănunchi de fire ce a fost ținut pe brate de 18 dansatori din ansamblul Plaiurile Mioriței, îmbrăcați în straie populare. Aceiași dansatori au dus mărțișorul pe brațe până la Muzeul Județean, acolo unde va fi expus până la finele lunii martie.

”Este cel mai lung mărțișor din lume atestat prin certificat Guiness Book, e prima dată când e adus în România grație unui partenerioat între România, în speță Muzeul Județean, Bulgaria, SErbia și Macedonia, este un efort pe care pe care îl facem și care sper sa conteze în incercarea de a introduce tradiția mărțișorului în patrimoniul imaterial UNESCO. Sperăm să aibă impact, să readucem tradiția, să conservăm autenticul. Îi invităm pe toți cei care vor să vadă cel mai mare mărțișor din lume să vină la Muzeul Județean unde îl ținem până la finele lunii martie”, a declarat marți directorul Muzeului Județean, Laurențiu Grigoraș.

El a adăugat că realizarea mărțișorului de aproape 17 km a durat aproape un an, fiind implicate foarte multe instituții din Vidin, acolo unde a fost confecționat, dar și a circa 500 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.