E stabilit. Omul de afaceri Constantin Toma este candidatul PSD la Primăria municipiului Buzău. Varianta cu Toma în lupta pentru șefia Palatului Comunal a fost votată marți în ședința Comitetului Executiv al PSD, desfășurată în prezența liderului partidului Liviu Dragnea.
Președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a făcut apel la ceilalți social democrați care râvneau la susținere pentru cîștigarea Primăriei să ofere sprijin omului de afaceri Constantin Toma. Apelul a fost lansat către Sorin Lazăr și către cei doi viceprimari Fănică Bârlă și Alexandru Dunel.
Totodată, Ciolacu l-a invitat pe Fănică Bârlă să-și prezinte candidatura în fața celor peste 300 de pesediști prezenți la ședință pentru a fi votat, în cazul în care vrea cu orice preț să candideze la Primărie, însă viceprimarul cu atribuții de primar a făcut un pas în spate și a spus ”să rămână așa cum s-a stabilit”, Toma fiind votat apoi cu unanimitate candidatul PSD la Primăria municipiului reședință de județ.

Totodată, pentru primul loc pe lista de consilieri județeni a PSD a fost desemnat actualul președinte al Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

La finalul ședinței, președintele PSD, Liviu Dragnea,  a declarat:„ PSD Buzău este o organizație bună și cred că la alegerile locale s-ar putea să fie printre  primele locuri într-o ierarhie interna ca și câștiguri electorale, alegerea lui Marcel Ciolacu s-a dovedit o alegere înțeleaptă și bună din punct de vedere politic și cred că se va dovedi și electoral. A arătat că are suficientă maturitate politică să mărească echipa din partid.  Când a fost cazul să luăm măsuri nedorite dar normale și utile au fost luate. Cred că decizia luată astăzi arată că este o candidatură serioasă, corectă,  din respect față de cetățeni,a  unui om respectat, în care PSD are încredere că poate continua în municipiul Buzău lucrurile bine făcute și să intre într-o etapa de dezvoltare nouă. Și domnul Neagu este un coleg bun, un președinte bun cu care mergem în continuare. Vom valida candidaturile pentru că  sunt candidaturi bune care au susținere interna dar și susținere în rândul populației.”

Nu în ultimul rând candidatul desemnat pentru Primăria municipiului Buzău, Constantin Toma a dezvăluit o parte din planurile sale în eventualitatea câștigării alegerilor.

”În primul rând, aș revopsi Primăria, pentru că nu-mi place absolut deloc culoarea roz (n.r. ??) apoi, doresc să aduc un suflu nou în ce privește dezvoltarea economică, studiind ofertele candidaților din România am constatat că nu există mesaj economic, trebuie să facem ceva aici. Avem 2.000 de apartamente goale, zona industrială e golită, 97 la sută din bugetul local se strânge de la firme iar băieții ăștia înjură, nu se cumpără nimic de la firmele autohtone, dacă nu facem reindustrializare în Buzău și în România nu vom mai ști ce suntem peste 10-20 de ani. Trebuie să avem un mesaj foarte puternic, nu spre marțieni care să vină să investească la Buzău ci spre cei care au investit ceva și sunt foarte nemulțumiți”, a declarat Constantin Toma, candidatul PSD la Primăria municipiului Buzău.

De asemenea, au fost anunțați și alți candidați ai primăriilor din județ. La Râmnicu Sărat s-a stabilit și rămâne bătută în cuie candidatura lui Sorin Cârjan, în schimb la Nehoiu nu se știe încă cine va intra în lupta electorală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.