Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților și-a desfășurat lucrările, miercuri, la Buzău. Deputații membri în comisie dar și alți deputați invitați să ia parte la ședință s-au strâns în Sala Mare a Consiliului Județean unde și-au prezentat propunerile legislative dar și Programul Agricol Comunitar în perioada 2014-2020 agricultorilor și primarilor comunelor buzoiene prezenți la ședință. Discuțiile programate pe durata a două ore s-au întins peste perioada preconizată și atât agricultorii cât și primarii buzoieni prezenți la eveniment au ridicat probleme complexe a căror rezolvare urmează să intre în atenția comisiei de specialitate din Camera Deputaților.
La final, președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, participant la lucrările comisiei a declarat că la nivelul județului Buzău agricultura reprezintă ramura economică cu cel mai mare potențial dar din care nu lipsesc problemele.
„Consider ca în județul Buzău agricultura este ramura economică cu cel mai mare potențial dar trebuie să recunoaștem că sunt și foarte multe probleme care cel mai bine este să fie rezolvate prin dialog. Din rândul agricultorilor s-au ridicat foarte multe probleme pertinente și cel mai probabil comisia va ține cont de acestea”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
La rândul său, președintele comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților, Nini Săpunaru a explicat de ce comisia s-a întrunit la Buzău dar și faptul că discuția cu agricultorii buzoieni a fost una constructivă.
„Am luat decizia ca în fiecare miercuri să facem discuțiile în teritoriu pentru că eram acuzați că nu muncim miercurea. Am fost în mai multe locuri și avem de gând să mergem în continuare pentru că din teritoriu ni s-au ridicat foarte multe probleme. Concomitent cu propunerile noastre legislative am prezentat și programul agricol comunitar pentru 2014-2020 pentru ca agricultorii să își poată face un plan de afaceri. Referitor la întâlnirea de la Buzău, agricultorii ne-au ridicat o problemă legată de impozitare. Odată ce s-a introdus acest impozit forfetar pe suprafață agricultorii nu ar mai trebui să fie impozitați în alt mod. Rămâne să discutăm cu Ministerul de Finanțe și o să le dam un răspuns clar peste două săptămâni pentru că este o problemă serioasă pe care nu am mai întâlnit-o până acum, iar dacă se va dovedi reală va trebui rezolvată”, a declarat deputatul vrâncean Nini Săpunaru, președinte al comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.