Cristi BIGIU, Lucia VARGA

Prezentă la Buzău pentru un seminar de instruire a femeilor liberale, Lucia Varga, ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, s-a pus la curent cu pagubele create de vremea capricioasă din ultimele săptămâni și a promis buzoienilor sprijin pentru finalizarea lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor. Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, i-a prezentat reprezentantei Guvernului pagubele înregistrate în urmă cu două săptămâni în zona Tisău dar cei doi au discutat și despre alte puncte sensibile din județ.
„Am avut discuții legate de problemele cauzate de ploile din ultimele zile și de inundațiile ce au avut loc chiar aici în zonă. Am discutat despre lucrările de regularizare care se vor face după încheierea licitației în zona Sita Buzăului și despre regularizarea albiei râului Sărata Monteoru, și despre lucrările de la Bâsca Rozilei care se vor relua după trei ani de pauză”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
La rândul său, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, liberala Lucia Varga, a declarat că în urma discuțiilor avute cu președintele Consiliului Județean Buzău, va suplimenta sumele alocate investițiilor de apărare împotriva inundațiilor ce urmează să demareze la Sita Buzăului și Sărata Monteoru pentru că aceste lucrări trebuiau făcute cu multă vreme în urmă iar oamenii din aceste zone sunt expuși zilnic, la orice ploaie mai serioasă, riscului de inundații.
„Referitor la lucrările de investiții pentru apărarea împotriva inundațiilor voi suplimenta sumele alocate acestor lucrări după realizarea licitațiilor de la Sita Buzăului și Sărata Monteoru pentru că lucrările trebuiau făcute de mult ani. De asemenea, sunt puncte critice pe care le-am identificat cu domnul președinte al Consiliului Județean și pentru care vom întocmi studii de fezabilitate si vom promova lucrări noi pentru apărarea împotriva inundațiilor”, a declarat ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga.
Totodată, reprezentantul Guvernului a explicat ca banii necesari suplimentării fondurilor vor veni din bugetul Apelor Române după ce, cu sprijinul secretarului de stat Ionuț Iuga, s-a făcut o modificare legislativă prin care să se poată aloca bani din taxele percepute de Apele Române pentru lucrări de apărare împotriva inundațiilor, considerând că o parte din taxele percepute de la populație trebuie să se întoarcă la acești oameni.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.