Astăzi, în conferinţa de presă a PSD Buzău, şeful organizaţiei judeţene şi, totodată, primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, a comentat cazul controversat al verificării mediilor de 10 de la Bacalaureat, la ordinul ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu. Printre candidaţii ale căror lucrări au fost verificate în dimineaţa zilei de luni, se află şi Bogdan Boşcodeală, fiul primarului, absolvent al Colegiului „Hasdeu”, unul dintre cei trei candidaţi buzoieni care au luat 10 pe linie la examenul de maturitate.

 

În vervă, primarul Boşcodeală a făcut „şmotru” cu ministrul Educaţiei: „Am citit şi eu în presă… Rugămintea mea este că, dacă vrea cineva reverificarea, să o spună clar. Poate să fie ministrul Funeriu, care nu ştiu câte clase are, sincer, şi nici nu ştiu cum a învăţat în liceu, şi nici nu ştiu ce liceu a făcut, şi nici nu ştiu părinţii lui ce şcoală au şi ce educaţie de şapte ani. Cert, ca ministru este un dezastru. Eu… sau Bogdan n-a cerut nicio contestaţie pentru că ştie ce a făcut. Adevărul este că sunt fericit. Bogdan mi-a făcut o surpriză super, chiar dacă ştiam că este foarte bine.”

 

Interesat de soarta băiatului său, Constantin Boşcodeală a dat amănunte despre planurile de viitor: „Surpriza este şi foarte bună pentru că, la facultate, examenele sunt, în general, cu dosare. Eu nu sunt pentru examen cu dosare, dar facultăţile l-au introdus. Vreau să se înscrie la ASE, la „Administrarea afacerilor”, iar nota îl ajută foarte mult pentru că are 2 treimi media de la bacalaureat, o treime media anilor de liceu, care să nu credeți că este mică”.

 

Din nou, toate bune şi frumoase pentru primarul Boşcodeală, notă în care şi-a încheiat scurta punere la punct a adversarului politic, reîntorcându-se, în spirit de glumă, la chestiuni familiale: „Mă bucur că prima oară când fiul meu a ajuns în atenţia presei a fost un caz fericit şi nu vreo înghionteală pe undeva sau ştiu eu ce”.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.