Președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală, a făcut publice astăzi rezultatele sondajului comandat de partidul său, în vederea desemnării candidaților unici ai USL, la Primărie și Consiliul Județean Buzău. Dacă în ceea ce privește candidatura la Primărie, Boșcodeală nu are de ce se teme, având un plus de 45 de procente față de deputatul Cezar Preda, în ce privește funcția de președinte al Consiliului Județean, social democrații nu sunt deloc liniștiți. Chiar dacă în propriile sondaje, Victor Mocanu apare pe primul loc la capitolul număr de voturi pe care le-ar obține dacă ar candida, din nou, la șefia Consiliului Județean, și liberalul Cristi Bîgiu se bucură de aprecierea și încredere din partea populației, diferența dintre cei doi, în sondajele PSD, fiind foarte mică.
Solicitat să comenteze diferența mică dintre cei doi candidați ai USL, Boșcodeală a avut o declarație oarecum confuză. Dacă inițial a dat de înțeles că șansele cele mai mari le-ar putea avea candidatul provenit din partidul cu cel mai mare număr de administrații locale, la Buzău PNL având cei mai mulți primari, ulterior președintele PSD a spus că nu se pune problema unui alt candidat la Consiliul Județean, în afara lui Victor Mocanu.
”Nu se pune problema, pentru că deținem si funcția de președinte al Consiliului Județean și pe cea de primar. În nici un caz nu cred că un partener de coaliție să facă solictare pentru un loc care aparține altui partid de coaliție. Lucrurile nu pot sta așa”, a declarat Constantin Boșcodeală.
Conform sondajul pus, astăzi, la dispoziția presei de PSD, în situația în care atât Victor Mocanu cât și Cristi Bîgiu ar candida la funcția de președinte al Consiliului Județean, voturile s-ar împărți aproape egal între social democrat care ar obține 35% și liberal care ar fi votat de 30% dintre cei care ar trece pe la urne. Pe de altă parte, în situația-mult mai aproape de adevăr in care doar unul dintre cei doi ar candida- scorurile ar fi și mai apropiate. Dacă liberalul Cristi Bîgiu nu ar candida la șefia Consiliului Județean, Mocanu ar obține 58% din voturile buzoienilor iar dacă actualul președinte al Consiliului Județean s-ar retrage din cursă, Cristi Bîgiu ar obține 56% din voturi, ceea ce reprezintă o diferență mică, de doar 2% între cei doi candidați.
Contactat astăzi de observatorulbuzoian.ro să comenteze sondajele date publicității de PSD, liberalul Cristi Bîgiu a declarat că în mod cert, având în vedere diferențele mici dintre candidații PSD și PNL, aspiranți la fotoliul de președinte al Consiliului Județean, factorii de decizie de la București vor lua în calcul și alte criterii după care se va face selecția finală.

”Eu cred că din cauza diferenței foarte mici dintre mine și domnul Mocanu, diferență care este sub marja de eroare a sondajului, desemnarea candidatului USL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău va fi decisă și de alte criterii, nu doar de rezultatele sondajelor”, a declarat, astăzi, senatorul PNL, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Sondajul e făcut de psd şi e corect. Alesul nu poate fi Mocanu deoarece ar pica la alegeri în faţa lu Preda, de exemplu, pentru că are multe „bube”, mai ales din drumul vinului…Mai e şi la slobozia o hibă care s-ar putea să fie scoasă pe piaţă de pdl!
    Cezar P. în faţa lui Bâgiu nu mai are spor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.