Pază e, şcoală să fie...

„Planul de îmbunătăţire a activităţii de prevenire a infracţionalităţii stradale în zona unităţilor de învăţământ şi pe traseele de afluire-defluire ale elevilor şi cadrelor didactice pe raza municipiului Buzău în sistem integrat” – aşa se intitulează documentul care stă la baza contractului dintre Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău şi autorităţile locale, pentru paza şcolilor.

 

Conform documentului, activitatea de patrulare a fost organizată pe 10 trasee, în intervalele orare de risc şi este asigurată de agenţii de poliţiei ai IPJ, lucrătorii Poliţiei Locale şi de către jandarmi. De exemplu, primul traseu include Colegiul „Hasdeu”, Liceul Economic, Şcoala 5 şi Liceul de Artă, iar pe traseul cu numărul 10 se patrulează exclusiv în zona Şcolii 11.

 

Aşa cum se poate vedea şi în copia documentului publicat şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean, părinţii pot lua legătura şi cu agenţii de poliţie desemnaţi ca „poliţişti de proximitate”. Astfel, 27 de unităţi de învăţământ din municipiul Buzău sunt puse în relaţie directă cu reprezentanţi ai IPJ.

 

S.D.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.