Florina Stoian îl susţine pe Cezar Preda în Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor dezbate, astăzi, două proiecte de lege, printre care şi propunerea deputatului Cezar Preda, preşedintele democrat-liberalilor buzoieni, referitoare la obligativitatea uniformelor şcolare. După ce a fost respins de senatori, proiectul e reluat într-o dezbatere la care şcoala buzoiană e reprezentată de Florina Stoian, inspectoare generală.

 

Ştirea despre prezenţa şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, în arena de dezbateri a deputaţilor, ne-a survenit aseară. Întrebată pe subiecte de actualitate din învăţământ, Florina Stoian ne-a declarat, printre altele, că astăzi va fi prezentă în Bucureşti, la Camera Deputaţilor, pentru dezbaterea a două proiecte de lege: „Este vorba despre asigurarea securităţii în unităţile de învăţământ din România – realităţi, ameninţări, perspective şi ţinuta şcolară – element de simbolistică şi recredibilizare a învăţământului românesc.”

 

Reamintim că, în Senat, în urmă cu aproape o lună, iniţiativa lui Cezar Preda a primit vot negativ inclusiv din partea tuturor colegilor de partid, printre care şi buzoianul Viorel Constantinescu. Senatorul PDL a explicat că împotrivirea nu a vizat persoana, respectiv şeful lui de partid, ci inoportunitatea. Iubitor de uniformă şcolară, Viorel Constantinescu a declarat presei, imediat după votul din septembrie, că uniforma „este un lucru bun și este bine ca o școală să fie reprezentată printr-un simbol anume. Dar să faci o uniformizare, acum nu este momentul”, arătând şi că legea deja existentă oferă posibilitatea şcolilor să-şi aleagă simbolurile care să le reprezinte pe sau prin ţinuta elevilor.

 

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.