Catalin Predoiu
Primarul Constantin Boșcodeală a devenit subit temă europeană de campanie. Prezenți într-o vizită electorală prin județ candidații PDL la Parlamentul European au ajuns la sediul formațiunii unde au avut de transmis un mesaj pentru publicul larg buzoian. Primul înscris la cuvânt a fost Teodor Stolojan cel care a ținut să remarce totalul dezinteres al politicienilor pentru temele europene, dezinteres nemanifestat, în opinia sa, și de candidații PDL.
„Suntem în campanie electorală pentru Parlamentul European dar această campanie electorală a fost denaturată complet de trei indivizi Ponta, Antonescu și elena Udrea. Nici unul dintre ei nu candidează dar se află pe panourile partidelor politice. Cu toate acestea noi PDL considerăm că sunt teme importante de discutat cu oamenii vizavi de interesele românilor ca cetățeni europeni și de interesele României ca stat membru. Aceste probleme noi le-am înscris în platforma noastră electorală și suntem singurul partid politic care am acordat întreaga atenție definirii temelor de maxim interes pentru români și România în viitorul mandat al Parlamentului European”, a declarat Teodor Stolojan.

La doar câteva minute distanță candidatul desemnat de PDL la funcția de președinte al României, buzoianul Cătălin Predoiu, persoană aflată de asemenea pe afișe dar care nu candidează a abordat o problematică strict „europeană” care viza nici mai mult nici mai puțin decât mandatul de 18 de ani în fruntea municipiului Buzău a primarului Constantin Boșcodeală.
Astfel, edilul buzoian a intrat în gura prezidențiabilului Predoiu chiar dacă nu și-a anunțat vreo intenție de a candida la funcția de președinte al României iar fostul ministru al Justiției l-a atacat cu tot ce a avut la îndemână.
„Am revenit cu drag și cu nostalgie la Buzău în orașul meu natal unde am revăzut locuri dragi care îmi stârnesc amintiri frumoase. În același timp m-a încercat o undă de tristețe pentru că cei 18 ani de primărie roșie, a lui Boșcodeală, nu au adus nimic. AM văzut blocuri scorojite, lucrări neterminate ceea ce nu este normal și nu cred că domnul Boșcodeală merită să fie primar. Îl întreb public pe domnul Boșcodeală câte milioane de euro a atras dânsul din fonduri europene pentru oraș și câte milioane a făcut pentru dânsul? ”, a declarat prezidențiabilul PDL, Cătălin Predoiu.
Atacurile fostului ministru al justiției la adresa „europeanului” Boșcodeală nu s-au oprit aici și edilul buzoian a primit și câteva recomandări de la candidatul PDL la președinția României Cătălin Predoiu.
„I recomand domnului Boșcodeală să încerce să viziteze nenumărate alte orașe din România care sunt sub potențialul Buzăului și cu toate acestea arată într-un alt fel cum ar fi de exemplu orașul Alba Iulia condus de Mircea Hava. Sunt multe alte orașe, sub potențialul Buzăului, care arată altfel pentru că au în frunte un primar care ține cu orașul și nu un primar care ține cu buzunarul și cu mafia lui roșie și poate că buzoienii ar trebui să se gândească că merită un alt oraș și un alt destin. Făcând o paralelă între domnul Boșcodelă și domnul Ponta că putem și să îi schimbăm că tot aia ar fi, oriunde guvernează un socialist avem stagnare”, a declarat Cătălin Predoiu.

Atitudinea cel puțin curioasă a fostului ministru, dar nu foarte departe de realitate, poate fi interpretată în mai multe feluri. Ori Predoiu a venit la Buzău să se „antreneze” pentru prezidențiale avându-l ca sparing partener pe Boșcodeală ori, mai în glumă mai în serios, în situația ratării președinției României Predoiu ar putea fi un candidat redutabil al PDL pentru Palatul Comunal. Nu în ultimul rând reacția lui Cătălin Predoiu poate fi o poliță mai veche plătită acum primarului Constantin Boșcodeală care l-a criticat în numeroase rânduri pe fostul ministru buzoian care nu ar fi mișcat un deget pentru Buzău în perioada guvernării Boc.

„Cred că am de două ori motivația morală să spun aceste lucruri. Nu o spun doar ca om angajat în politică ci o spun ca buzoian. Chiar dacă am plecat din Buzău de mulți ani să practic o meserie eu mă consider buzoian și nu cred că este normal ce se întâmplă cu acest oraș. La noi nu merge treaba pentru că la noi prea mulți în politică lucrează pentru ei cum a lucrat și domnul Boșcodeală și se vede cu ochiul liber. Palatul asta comunal ar putea fi renovat cu Cuza Vodă care țin eu minte era candidat să intre la patrimoniul UNESCO, Crângul asta de la marginea orașului care nu este valorificat turistic deloc asta înseamnă că nu-i duce capul sau nu-i duce inima sau amândouă . Nu au nici suflet și nici cap, stau toată ziua din șpriț în șpriț că, mă scuzați, mai știu si eu că îmi cobor nivelul. Domnule e bine să bei și un spriț dar mai fă și treabă și mai ales când bei șpriț nu te urca la volan că domnul Boșcodeală este pățit”, a încheiat Cătălin Predoiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.