Maternitate nefunctionala-11
Noua maternitate a județului Buzău, inaugurată în iunie 2012 fără a fi funcțională, ar putea fi deschisă în acest an cu bani de la Guvern. Chiar dacă președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, a propus aleșilor contractarea unui împrumut pentru dotarea cu aparatură medicală, împrumut care se află în prezent în faza de licitație, banii ar putea veni, pe ultima sută de metri, de la Guvern. Pomană electorală sau nu, maternitatea Buzău ar putea primi banii de care are nevoie după ce premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, o listă cu toate maternităţile în stadiu de construcţie, pentru finalizarea acestora din Fondul de rezervă al Guvernului.
Ponta a precizat că Guvernul va adopta, în şedinţa de joi, o ordonanţă de urgenţă prin care lucrările de infrastructură în sănătate pot fi finanţate din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia prim-ministrului.
„Vreau să vă rog să prezentaţi până săptămâna viitoare o situaţie cu toate maternităţile pe care le mai avem în lucru, vreau să le finanţăm pe toate, că ne dă voie legea acuma să sprijinim acest lucru”, i-a spus Ponta ministrului Sănătăţii.
Pentru deschiderea noii maternități construite la Buzău pe strada Victoriei mai este necesară suma de peste 3 milioane de euro, bani pe care președintele Consiliului Județean Buzău îi așteaptă de la Guvern de mai multă vreme. Cum fondurile s-au lăsat așteptate, deliberativul județean a început demersurile pentru contractarea unui împrumut de 10 milioane de euro pentru investiții în infrastructura medicală. Din banii împrumutați, 7 milioane de euro ar merge către reabilitarea UPU si a Blocului Operator al celei mai mari unități sanitare din județ iar restul în dotarea cu aparatură a noii maternități. Dacă însă Guvernul va aloca banii necesari pentru utilarea noii maternități, banii împrumutați de Consiliul Județean vor fi folosiți tot pentru lucrări în Spitalul Județean.

Ciprian STERIAN

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.