Petre ROMAN, George SCUTARU si Caton MATEESESCU
Noul Partid Național Liberal, decimat la Buzău după plecarea vicepreședintelui Cristi Bîgiu cu o mare parte din primarii aleși pe liste PNL și PDL, este în refacere cu oameni vechi care și-au demonstrat de-a lungul vremii abilitățile de mari politicieni. Primul dintre ei este deputatul Cezar Preda, cel care a renunțat în mai multe rânduri la conducerea filialei județene a PDL doar de ochii lumii și care acum promite că va face campanie din ușă în ușă pentru prezidențiale, dar care se pregătește totodată și de alegeri locale anticipate. Preda a declarat, miercuri, în fața deputatului Petre Roman, căruia i s-a adresat cu sintagma „domnule președinte” nostalgic, probabil, după vremurile când acesta conducea Partidul Democrat, că la Buzău vor fi alegeri locale anticipate.
„Sunt ferm convins că și la Consiliul Județean și la Primăria Buzău alegerile vor fi înainte de 2016. Nu au cum să creadă că Buzăul este o oază a fărădelegii în timp ce pe lângă noi lumea se cutremură. Nu ai cum să dai contracte de deszăpezire de milioane de euro și tu să te plimbi liniștit. Lucrurile astea or să îi ajungă din urmă și atunci noi trebuie să fim pregătiți și văd aici pe George(nr. Scutaru), Cristi(nr. Romanescu) , Bădulescu(nr. Dorin), Caton Mateeșescu sau Raul(nr. Florescu), o echipă care o va lua de la zero”, a declarat fostul și actualul lider de facto al PDL Buzău.
Printre oamenii cu care Cezar Preda vrea să revigoreze noul Partid Național Liberal de la Buzău condus de deputatul George Scutaru a reapărut Ioan Caton Mateeșescu, un personaj care s-a îndreptat în 2012 spre PP-DD și mai apoi spre independentul Paul Negoiță, candidat la Primăria Buzău.
Fost peremist, trecut la PNL în vara anului 2004, Mateeșescu a avut două mandate de consilier județean din care unul ca vicepreședinte al deliberativului județean și a candidat, fără succes, din partea PNL la președinția Consiliului Județean în anul 2008. Cu câteva luni înainte de alegerile locale din 2012, Mateeșescu și-a anunțat, în plenul Consiliului Județean, plecarea din PNL pentru a se înscrie în PP-DD pe motiv că liderii PNL Buzău „nu și-au respectat promisiunile făcute în campania electorală din 2008”.
La momentul plecării din partid Ioan Caton Mateeșescu a avut doar cuvinte de „laudă” pentru președintele PNL Buzău, George Scutaru, cuvinte care, din câte se pare, au fost uitate acum și de o parte și de alta.
Dacă în 2012, pentru Mateeșescu, George Scutaru nu era decât „un navetist de lux între Buzău şi Bucureşti care nu a făcut nimic pentru buzoieni”, acum cei doi stau la aceeași masă și își dau mâna pentru revigorarea partidului și poate, de ce nu, pentru o nouă candidatură la șefia Consiliului Județean a fostului peremist.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.