Cererile de finanțare depuse de administrațiile publice din județul Buzău prin Programul Național de Investiții « Anghel Saligny» au fost aprobate astăzi-15 iulie 2022. Este vorba de un număr de 101 obiective de investiții în valoare totală de 1.357.909.823,88 lei. Consiliul Județean Buzău alături de alte  85 de unități administrative teritoriale vor beneficia de aceste fonduri pentru lucrări de înființare,   extindere   apă   și   canalizare,   reabilitare   și  modernizare   drumuri  si poduri.

“Așa cum am mai spus dezvoltarea județului Buzău, dar și a  fiecărei comunități în parte, indiferent de culoarea politică reprezintă prioritatea mea. Mă bucur că avem primari implicați care doresc să beneficieze de cât mai multe proiecte finanțate atât prin Programele Naționale, dar și prin fonduri europene nerambursabile“   a   precizat   Petre-Emanoil   Neagu,   Președintele   Consiliului Județean Buzău.

Consiliul Județean Buzău va beneficia prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny “ de o finanțare în valoare de 140.000.000 lei (28 mil de Euro) pentru  « Modernizare drumuri județene pentru acces Vulcanii Noroioși »

„ Astazi unul dintre cele mai importante drumuri pentru România nu numai pentru județul Buzău a intrat oficial într-un program de reabilitare complet. Este prima   investiție   semnificativă   făcută   în   Geoparcul   Internațional  UNESCO Ținutul Buzăului, un proiect de o importanta deosebita pentru comunitate.  La finalul lucrărilor, accesul la unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Buzău – Vulcanii Noroioși se va face in condiții optime. Astfel, zona primește   un   important   sprijin   pentru   dezvoltarea   turismului  și  se  adaugă efortului constant al Consiliului   Județean Buzău de a dezvolta infrastructura rutieră in zonele cu potențial turistic ridicat“ a declarat Petre- Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Situația proiectelor aprobate prin Programul Național de Investiții “ Anghel Saligny” o puteți vizualiza mai jos.

PNI Buzau

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.