Echipele mixte ale Poliției și Comisariatului Gărzii de Mediu Buzău au confiscat, joi, o altă autoutilitară surprinsă în trafic cu deșeuri rezultate din construcții care ar fi ajuns cel mai probabil pe câmp. Potrivit unui comunicat al Comisariatului Gărzii de Mediu Buzău autoutilitara a fost confiscată, șoferul s-a ales cu o amendă de 30.000 de lei iar deșeurile au fost predate unui operator autorizat.

Mijlocul de transport încărcat cu deșeuri inerte amestecate rezultate din lucrări de construcții/demolări, aparținând unei persoane fizice, a fost oprită în trafic de resprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Buzău. Echipa de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, în urma verificărilor efectuate în conformitate cu prevederile legislației specifice privind regimul deșeurilor cât și transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase, pe teritoriul României, Legea 211/2011 și HG 1061/2008, au dispus sancționarea contravențională în valoare de 30.000 lei și aplicarea sancțiunii contravenționale complementare de confiscare a mijlocului de transport. Deșeurile au fost predate unui operator autorizat în vederea eliminării/valorificării acestora.

Atragem atenția pe această cale tuturor persoanelor fizice și juridice că transportul și depozitarea deșeurilor periculoase și nepericuloase fără respectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă și confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea contravenției.

Acțiunile vor continua atât pe raza municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat, cât și în județ.

Multumim și de această dată tuturor instituțiilor implicate în această acțiune!”, se arată în comunicatul Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Buzău

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.