padure

UPDATE: Judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti au admis propunerea de arestare preventivă a şefului ITRSV Focşani, Alexandru Lefter, cerere formulată de procurorii DNA.
Lefter urmează să stea în arestul IPJ Prahova cel puţin până pe 19 februarie.

Încă o reținere în lotul Beganu. Este vorba despre inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic și Vânătoare Focșani, Alexandru Lefter, care a fost reținut marți seară de DNA Ploiești, fiind suspectat de implicare în retrocedarea ilegală a 5000 de hectare de pădure în localitatea Gura Teghii(Buzău). În același dosar, sunt arestați fostul prefect de Buzău, Paul Beganu, și afaceristul Gheorghe Ceteraș.
Vezi mai jos comunicatul remis miercuri de DNA:

”În continuarea comunicatelor nr. 1640 și 1652 din 19 noiembrie, respectiv 20 noiembrie 2014, referitor la retrocedarea nelegală a peste 5.000 ha pădure din județul Buzău, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 20.01.2015, ora 18.55, până la data de 21.01.2015, ora 18.55, a inculpatului LEFTER ALEXANDRU, inspector şef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Focşani, la data săvârșirii faptei, cu privire la săvârşirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanţa de reținere se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 31 mai 2011 – 02 iunie 2011, inculpatul Lefter Alexandru, în calitate de inspector şef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Focşani, a pretins inculpatului Ceteraş Gheorghe suma de 25.000 euro şi a primit de la acesta suma de 15.000 euro, în scopul semnării şi aplicării ştampilei instituţiei menţionate pe un titlu de proprietate eliberat de Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Buzău, dar şi pentru urgentarea derulării acestei proceduri. Avizarea, de către ITRSV, a titlurilor de proprietate privind terenurile forestiere este o condiţie prevăzută de lege.
Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 21 ianuarie 2015, la Curtea de Apel Ploiești, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul remis de DNA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.