Corturi Canicula-1
Ne așteaptă încă o zi de arșiță cu mult prea multe grade în termometre. După ce miercuri, ne-am topit la peste 35 de grade Celsius la umbră, meteorologii anunță că urmează încă o zi toridă. Pentru a face față caniculei, autoritățile au dispus amenajarea mai multor puncte de prim ajutor în municipiul Buzău. Astfel, pe raza orașului s-au constiuit 59 de astfel de locuri. Crucea Rosie a organizat 3 puncte de prim ajutor amplasate în zona lacului „Tineretului” , lacului „Crâng” cu program zilnic în intervalul orar 12:00 – 20:00 și la ștrandul din parcul „Tineretului” cu program zilnic în intervalul orar 08:00 – 20:00.
Printr-un protocol încheiat între autoritatea publică locală a municipiului Buzău și Colegiul Farmaciștilor, farmaciile din municipiul Buzău s-au constituit ca puncte de prim ajutor pentru cetățenii aflați în dificultate.
De asemenea, Primăria Râmnicu Sărat a înființat un punct de prim ajutor pentru acordarea asistenței medicale la Piața Centrală, dând totodată asigurări că nu sunt probleme în alimentarea cu apă a populației în regim centralizat, iar cele 4 cișmele cu apă potabilă din municipiu funcționează permanent.
Și Primăria Buzău a dat asigurări că cișmelele existente pe raza municipiului din parcuri și scuaruri, precum și sursele de apă potabilă în toate piețele agro-alimentare vor funcționa în regim permanent, fântânile arteziene vor funcționa în regim prelungit, se va urmări mărirea frecvenței de udare a principalelor artere de circulație ale municipiului, precum și a altor străzi frecvent circulate. De asemenea, autoritățile dau asigurări că prin Societatea RER Ecologic Service se va urmări optimizarea procesului de salubrizare prin ridicarea promptă a gunoiului menajer.
Miercuri, când termometrele au luat-o razna, o femeie de 50 de ani din municipiul Buzău a leșinat pe stradă din cauza căldurii, iar peste 130 de buzoieni au chemat Salvarea pentru că nu se simțeau bine din cauza arșiței, situația provocată de căldura excesivă fiind monitorizată atent de Direcția de Sănătate Publică Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.