Un nou cutremur cu magnitudinea 3,7 grade Richter s-a produs miercuri, la ora 11:11, în judeţul Buzău. Seismul s-a produs la o adâncime 113,8 kilometri pe raza comunei Gura Teghii.

De la începutul lunii august, aproape zilnic au avut loc cutremure în zona Buzău – Vrancea, cel de miercuri fiind al cincisprezecelea. În 1 şi 2 august, în Buzău au avut loc seisme cu magnitudinea de 4,6 şi 4,9, iar în zilele de 3 şi 4 august cutremurele au fost de 3,8. În ziua de 10 august, au avut loc trei cutremure cu magnitudini de 2,7 şi 2,8.

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP), Gheorghe Mărmureanu, a declarat că, din analizele şi cercetările sale, următorul mare cutremur care se va produce în România va fi în anul 2040 sau în perioada 2077 – 2078. În schimb, directorul INFP, Constantin Ionescu, susţine că nu se pot face astfel de estimări, dar afirma că astfel de seisme sunt normale pentru zona seismică Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.