clan

9 membri ai unui periculos clan din Buzău, implicați într-un omor în luna august a anului trecut, au fost trimiși în judecată. Este vorba despre indivizi care în vară au bătut și înjunghiat un bărbat pe care apoi l-au lăsat să moară ca pe un câine, totul pornind de la un conflict creat în jurul unei suprafețe de pământ.
Iată precizările Parchetului pe lângă Tribunalul Buzău, la finalul anchetei:

”Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus trimiterea în judecată in stare de arest preventiv a inculpatului Constantin Ciprian, respectiv sub control judiciar a inculpaților Constantin Vasile si Constantin Adrian pentru comiterea infracțiunilor de omor si tulburarea ordinii si liniștii publice.
Prin același act de sesizare a instanței s-a dispus trimiterea in judecată sub control judiciar a inculpaților Hasan Leonte, Constantin Laur, Constantin Marius, Constantin Dan si Constantin Temistocle Pardian, respectiv in stare de libertate a inculpatei Constantin Mariana pentru complicitate la infracțiunea de omor si tulburarea ordinii si liniștii publice.
In fapt, in sarcina inculpaților se reține următoarea situație de fapt:
La data de 23.08.2014 inculpații au pătruns in curtea victimei D.F.P din municipiul Buzău si pe fondul unei altercații survenite intre aceștia, respectiv al unui conflict preexistent, inculpatul Constantin Adrian a lovit victima cu o furcă in cap, in timp ce inculpatul Constantin Vasile a lovit-o cu coada ( muchia) unui topor in aceeași zonă a corpului. Victima a căzut la pământ, după care s-a ridicat si s-a deplasat pe stradă, moment in care a fost ajunsă din urmă de inculpatul Constantin Ciprian care a lovit-o in mod repetat cu un cutit in zone diferite ale corpului, cauzându-i leziuni multiple cu precădere la nivelul extremității cefalice si hemitoracelui stâng.
Victima a fost transportată la spital unde, deși i s-au acordat ingrijiri medicale, a decedat in cursul aceleiași zile.
In ce privește contribuția infracțională a celorlalți 6 inculpați se reține că in ziua respectivă s-au deplasat in grup, pe stradă, la terenul aparţinând victimei, având asupra lor corpuri contondente sau tăietor înţepătoare, împrejurare in care victima a fost lovită in condițiile sus-menționate.
Prin actul infracțional realizat de cei 9 inculpați a fost tulburată liniștea cetățenilor din zona respectivă întrucât agresarea victimei a continuat si pe stradă.
Complicitatea celor 6 inculpați a fost generată de faptul că aceștia au fost de acord să-i insoțească pe cei 3 autori, s-au înarmat cu obiecte contondente sau tăietor întepătoare si au pătruns in curtea victimei, perimetru in care victima a fost agresată.
Dosarul a fost inaintat spre competentă soluționare Tribunalului Buzău.
Precizăm că, potrivit dispozițiilor Codului de procedură penală, finalizarea anchetei si trimiterea dosarului la instanță nu aduc atingere principiului prezumției de nevinovăție”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.