Incendiu Traian Vuia-4

Incendii de proporții provocate de o mână criminală. Unul dintre incendii a avut loc luni seară la Cozieni iar altul în noaptea de luni spre marți, la Grebănu, ambele fiind extrem de violente și cu risc maxim pentru pompieri.

Incendiul din satul Valea Roatei, comuna Cozieni, a fost anunțat la 112 la ora 19.09.
Către locul intervenţiei au început deplasarea două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău, care, din cauza unei porţiuni de drum impracticabil, au rămas la o distanţa apreciabilă faţă de locaţia indicată. În continuare deplasarea s-a efectuat pe jos până la casa incendiată.
La sosirea echipajelor la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat la întreaga clădire, construită din paiantă, cu posibilitate de extindere la anexele învecinate. În urma incendiului a ars locuinţa în suprafaţă de aproximativ 100 mp, mobilier aferent şi alte bunuri de uz casnic şi gospodăresc, fiind salvate anexele gospodăreşti.
Ca urmare a incendiului nu s-au înregistrat victime. Cercetările efectuate la faţa locului au relevat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Un alt incendiu la care pompierii au avut serios de lucru a fost semnalat după miezul nopții la o locuinţă din localitatea Livada Mare, comuna Grebănu. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Sărat, unde au constatat că incendiul se manifesta cu ardere violentă, la anexele gospodăreşti şi acoperişul locuinţei, cu posibilităţi de propagare la întreaga construcţie şi la vecinătăţi.
Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. În urma incendiului au ars: acoperiş astereală lemn, învelitoare tablă şi anexe gospodăreşti pe o suprafaţă totală de aproximativ 70 mp.
La fel ca și în primul caz, cercetările au relevat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.