Un bătrân de 77 de ani din comuna Cozieni a murit, azi noapte, carbonizat după ce locuința sa a fost cuprinsă de flăcări,cel mai probabil din cauza unui coș de fum amplasat prea aproape de materialele ușor combustibile. Bărbatul a fost găsit de pompieri în holul casei sale, semn că a încercat, fără succes, să părăsească locuinţa cuprinsă de flăcări.
Incendiul a fost semnalat pompierilor în jurul orei 22.00 dar drumul extrem de greu până la locuința bărbatului a făcut ca aceștia să ajungă la destinație după ora 23.00. Pompierii s-au luptat cu flăcările preţ de câteva ore bune însă chiar și așa nimic din locuința cuprinsă de flăcări nu a mai putut fi salvat. Incendiul a fost stins în jurul orei 3.00 după ce toate cele 5 camere ale imobilului au fost făcute scrum.
Incendiul de azi-noapte este primul de o asemenea amploare izbucnit de la lăsarea frigului care s-a soldat, din păcate, și cu victime. Specialiștii atrag atenţia că astfel de evenimente se pot produce oricând pe fondul supraîncălzirii sobelor.  Totodată, și coşurile de fum necurăţate dar  şi instalaţiile de încălzire improvizate pot duce oricând la astfel de tragedii. Iarna trecută în judeţul Buzău, au avut loc zeci de incendii din cauza utilizării incorecte a sistemelor de încălzire și cel mai des cad victime ale acestora persoanele vârstnice care nu au puterea necesară să se salveze din calea flăcărilor.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.