La un pas de o nenorocire! S-a întâmplat astăzi la Buzău unde o cisternă încărcată cu circa o tonă şi jumătate de propan a fost pe punctul de a sări în aer din cauza unui incendiu care a izbucnit, cel mai probabil, pe fondul unei manevre de verificare a părţii tehnice a maşinii.

Au fost ore întregi de aşteptare şi tensiune maximă, ore în care pompierii au privit cum cisterna încărcată cu propan, arde, existând în orice secundă riscul unei explozii. Două sute de oameni au fost scoşi de la lucru şi duşi la loc sigur, pentru că odată produsă, deflagraţia ar fi avut urmări tragice.
Au fost ore apăsătoare pentru pompieri, pentru muncitorii evacuaţi din birouri dar şi pentru reporterii care au asistat la eveniment. Riscul unei explozii a fost extrem de mare având în vedere amploarea incendiului care a cuprins cisterna cu propan. În plus, cu toţii şi-au adus aminte de experienţa de la Mihăileşti din 2004 când un camion încărcat cu azotat de amoniu a explodat pe şosea, ucigând 7 pompieri, 2 jurnalişti, oameni aflaţi în trafic şi săteni.

După mai bine de două ceasuri de tensiune maximă, pompierii au reuşit lichidarea incendiului şi eliminarea tuturor riscurilor. Cei peste 200 de oameni evacuaţi de la locurile de muncă s-au reîntors la lucru iar traficul a fost reluat. Riscul producerii unei nenorociri a fost însă extrem de mare. Rămâne de văzut dacă cineva va fi tras la răspundere pentru asta, mai ales că există voci că incendiul s-ar fi produs pe fondul neglijenţei celor care efectuat nişte verificări la cisterna încărcată cu propan.
Revenim cu detalii.

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.